El Consell Comarcal proposa fer un pla d’acció sobre la venda ambulant al Maresme

  • El CCM planteja accions com homogeneïtzar les taxes i fer formacions professionals

  • Les accions en els mercats ambulants formen part del reconeixement a la comunitat gitana

  • Volen millorar les condicions de les persones que es dediquen a la venda ambulant
2022-06-20T14:24:31+01:0020/06/2022|

El Consell Comarcal del Maresme proposarà al Consell d’Alcaldies fer un estudi sobre els mercats ambulants de la comarca i un pla d’acció per millorar la situació de les persones que s’hi dediquen.

Algunes de les mesures que es plantegen són fer formacions professionals per la bona gestió dels negocis de venda no sedentària, impulsar una estratègia conjunta per homogeneïtzar les taxes d’aquest tipus de mercats a tots els ajuntaments del Maresme i promoure la regularització de l’herència del negoci familiar de pares a fills.

El ple del Consell Comarcal ha aprovat aquesta proposta de resolució en el marc del reconeixement de la comunitat gitana. De fet, un altre dels punts que integren el text és el reconeixement de la cultura i la llengua del poble gitano i la importància de la diversitat cultural. Però les actuacions se centren en els mercats ambulants, ja que integren força negocis de la comunitat gitana.

En el cas de Calella, el mercat ambulant dels dissabtes compta amb diverses parades regentades per membres de la comunitat gitana, sobretot les que venen roba i complements. Però precisament per la seva condició d’ambulant, les parades les traslladen a diversos municipis, poden estar cada dia de la setmana a un poble o ciutat diferent, ja sigui més pròxim o més llunyà. Un dels aspectes que vol regular el Consell Comarcal és assegurar que els permisos que tenen els pares en la venda no sedentària es traslladin als fills, pel que caldrà arribar a acords amb altres institucions.

Comparteix el contingut!

Go to Top