L’Ajuntament prohibeix l’accés al Parc Dalmau i a la platja de les Roques per la revetlla de Sant Joan

  • L’única foguera permesa és la que encendrà l’ADF al passeig de Manuel Puigvert

  • Diverses entitats calellenques participaran en la rebuda de la Flama del Canigó

  • Durant la pandèmia també es va prohibir l'accés al Parc Dalmau de nit
2022-06-20T19:21:39+01:0020/06/2022|

Per la revetlla de Sant Joan hi haurà dos punts de Calella tancats al públic. Són el Parc Dalmau i la platja de les Roques, dos espais als quals l’Ajuntament prohibeix l’accés des del dia 23 de juny a les 21h i fins les 8h del dia 24. La situació meteorològica, amb altes temperatures, una humitat baixa i sequera, converteix el Parc Dalmau en un punt susceptible de patir un incendi forestal, un fet que es veuria agreujat si es llencen petards al seu interior o al seu voltant.

L’alcalde de Calella, Marc Buch, ha fet un ban en el que prohibeix, a més de l’accés a aquests dos espais, l’encesa de fogueres particulars i el llançament de petards a zones forestals i a una franja de 500 metres al seu voltant.

On si que hi haurà una foguera és al passeig de Manuel Puigvert, però controlada per l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme. S’encendrà a la mateixa zona on diverses entitats de Calella portaran la Flama del Canigó: Òmnium Cultural, els Udols de Foc i Calella Marxa s’encarregaran de dur-la a les 21h i els representants del pubillatge encendran el peveter.

La Flama del Canigó és una tradició catalana que marca l’encesa dels Focs de Sant Joan, una celebració antiga que es relaciona amb la festa del solstici d’estiu i que s’ha convertit en part de la cultura popular.

Després de la lectura del manifest de la Flama del Canigó, sobre les 21:40h, l’ADF posarà llum amb la foguera i a les 22h hi haurà sopar popular a càrrec de l’Associació Cívica i Cultural Sant Quirze i la Confraria de Setmana Santa, amenitzat amb música i ball amb el Duet Ària.

La Generalitat estudia prendre mesures territorials

Degut a les condicions meteorològiques i el risc d’incendi, la Generalitat està estudiant si implanta mesures restrictives, tot i que serien diferents per cada territori. Es preveu que s’anunciïn demà dimarts o dimecres.

Tot i així, el que ja ha activat és el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, que estableix la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de zones boscoses. Alguns municipis, a més, estan prohibint també llençar petards.

Comparteix el contingut!

Go to Top