“Calella té cultura però els joves no tenim interès”

Dos estudiants del Bisbe Sivilla analitzen la cultura a Calella en temps de COVID-19 a través d'un treball de recerca al final de la seva etapa secundària

  • Marc Granell i Paula Casillanis han format un equip per analitzar la cultura a Calella
2022-06-25T08:55:53+01:0022/06/2022|

Enmig de la pandèmia es va generar el debat sobre si la cultura era, o no, essencial. I per analitzar-ho, dos estudiants de segon de Batxillerat de l’institut Bisbe Sivilla han vertebrat el seu Treball de Recerca (TdR) sobre la cultura a Calella. “Els principals objectius han sigut veure quina cultura es mou a Calella, que és, principalment, la cultura escènica: la dansa, el teatre, la música i el cinema”, explica la Paula Casillanis, de 17 anys, una de les alumnes que ha realitzat el treball juntament amb Marc Granell, també de 17 anys, que afegeix que també van “comparar el canvis econòmicament parlant entre els anys 2020 i 2021”, comprovant que només va variar en 50 mil euros l’aportació econòmica per part del consistori.

Les conclusions a les que van arribar els dos alumnes són que “Calella si que té cultura, l’Ajuntament li dona suport completament. El problema ve perquè els ciutadans no són conscients del que tenen i es creu de manera popular que Calella no té cultura escènica”, detalla la Paula. “Hi ha falta d’interès creiem, sobretot per part dels joves”, confirma en Marc, que considera que “estem per altres coses i no li donem prou valor a la cultura”.

Els dos joves estudiants han analitzat set associacions, fent entrevistes als  seus responsables: l’Atsoc, Joventut Artística, el Centre Musical Can Salom, Amics del Cinema Rosebud, Foto-Film Calella i Tres al Cub, tot i que afirmen que n’hi ha un total de 19 entitats d’arts escèniques només a Calella i 42 d’àmbit cultural. També han estudiat iniciatives com el passaport cultural per fomentar que els joves participin en les activitats culturals.

La Paula i en Marc han vist en una pandèmia d’abast mundial la possibilitat d’analitzar el món local i el comportament social i per part de l’Ajuntament en un aspecte com és la cultura.

Comparteix el contingut!

Go to Top