RESIDUS

Calella es queda sense finançament dels Next Generation per projectes de recollida selectiva

  • Vuit municipis del Maresme han rebut gairebé 3 milions d’euros

  • Els fons provenen dels Next Generation, però els ha entregat l’Agència de Residus de Catalunya

  • L'estat dels contenidors és un dels problemes que apunta la ciutadania
2022-06-23T11:21:55+01:0023/06/2022|

Els fons europeus Next Generation esquiven Calella. Pel moment, la nostra ciutat no ha rebut diners de les ajudes post-covid de la Unió Europea, malgrat al Maresme si que n’han anat a parar. L’Agència de Residus de Catalunya acaba d’atorgar 22 milions d’euros a 74 municipis i Consells Comarcals per fomentar la recollida selectiva, dels quals gairebé 3 milions s’han destinat a la nostra comarca.

El director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha informat que preveuen disposar d’uns 10 milions d’euros més per municipis que, en aquesta convocatòria, no han rebut diners. Calella va demanar, en la seva carta als reis pels Next Generation, finançament per contenidors intel·ligents i per realitzar una campanya de sensibilització de residus. L’alcalde, Marc Buch, va anunciar que destinarien 250 mil euros del superàvit generat en els darrers pressupostos municipals per renovar els contenidors, pel moment sense finançament extern.

Vuit pobles i ciutats del Maresme han rebut 2,8 milions d’euros per implantar sistemes eficients de recollida selectiva, com la limitació de la freqüència de la fracció resta (el rebuig), el tancament de la fracció orgànica, la recollida individualitzada de l’orgànic als grans productors o la transparència en la informació entre les administracions locals i els usuaris, implantant taxes justes.

Els diners rebuts a la comarca van del mig milió d’euros que l’Agència Catalana de Residus li ha atorgat a Malgrat, Vilassar de Mar i Premià de Mar als 100 mil d’Arenys de Munt. La regió metropolitana de Barcelona és la que més finançament ha rebut, la meitat del pressupost total.

Comparteix el contingut!

Go to Top