Els ingressats per COVID-19 a l’Hospital es dupliquen en una setmana

  • El nombre de pacients hospitalitzats ha passat de 17 a 42 en una setmana, just després de Sant Joan

  • La setena onada ja ha arribat amb força a Calella i a l'Hospital

  • La setena onada entra a l'Hospital de Calella
2022-07-01T09:49:24+01:0001/07/2022|

La setena onada ja es nota amb força a Calella. A l’Hospital s’han més que duplicat els ingressats per COVID-19 en una setmana, passant de 17 a 42 pacients. Coincideix en el temps amb un rebrot després de la revetlla de Sant Joan, la primera sense restriccions sanitàries. El ritme d’entrades i sortides és molt elevat: en una setmana s’han registrat 47 nous casos i 20 altes, tornant a elevar la pressió hospitalària. Dues persones han mort en els últims dies amb coronavirus al centre sanitari.

Entre les persones ateses actualment a Calella amb COVID-19 també hi ha pacients d’hospitalització sociosanitària, una àrea que aglutina els pacients amb tractaments de rehabilitació, amb malalties cròniques, en cures pal·liatives i convalescència. Això implica que aquestes persones ja estaven ingressades a l’Hospital abans de contagiar-se, mentre que la resta són ciutadans que han tingut complicacions.

L’augment de positius també es nota entre els professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens que gestiona tant l’Hospital com el CAP de Calella i altres centres sanitaris de la comarca. 36 membres del personal estan en aïllament per ser positius.

Tot i que els ingressats a l’Hospital poden ser persones dels diferents municipis als quals dona cobertura, la setena onada també està afectant la ciutat provocant un augment de positius. En els últims 7 dies s’han detectat 64 casos, mentre que en les dues darreres setmanes la xifra frega el centenar. Aquests són únicament els positius diagnosticats i comunicats, malgrat el protocol del Ministeri de Sanitat actual permet que els positius facin vida normal i no preveu que es comptabilitzin tots els casos, pel que el nombre real pot ser força més elevat. També ha fet que els metges qualifiquin aquesta nova onada de “silenciosa”.

La variant predominant actualment continua sent òmicron, però en especial una subvariant a la que han anomenat BA.5, que provoca reinfeccions en persones que ja havien superat el virus i símptomes més acusats.

Salut preveu que el pic de contagis arribi a mitjans de juliol. Pel moment, l’epidèmia segueix creixent, la taxa de reproducció a Calella és d’1,47, el que vol dir que cada 10 persones infecten a 14,7 més, i l’índex de risc de brot és de 738,63.

Comparteix el contingut!

Go to Top