ATUR

L’atur a Calella baixa de les mil persones per primera vegada des de l’estiu del 2019

  • Es constata la recuperació de l’ocupació a les xifres prepandèmiques

  • El descens va ser més intens l’any passat, quan es van aixecar la majoria de restriccions

  • Les feines relacionades amb el sector turístic són les més demandades a l'estiu a Calella. (Foto: Hotel Santa Mònica)
2022-07-05T08:44:15+01:0005/07/2022|

Les xifres d’atur del mes de juny constaten que l’ocupació a Calella ha recuperat les dades d’abans de la pandèmia. Juny ha tancat amb 980 calellencs i calellenques a l’atur, per sota de les mil persones, una fita que no s’assolia des de l’estiu del 2019. Concretament des dels mesos de juliol i agost de fa tres anys, els més forts de la temporada turística i que concentren al major número de persones contractades.

La taxa d’atur és de l’11,16%, un punt menys que al maig i 58 persones menys registrades a les llistes com a demandants d’ocupació. Aquest descens no és estrany, ja que l’atur a Calella és estacional i disminueix amb l’arribada de l’estiu i de la temporada turística, que fa que els allotjaments, restaurants i comerços busquin personal per les seves plantilles o reforçar les ja existents. Però la quantitat de persones que han trobat feina és molt menys acusada que al juny de l’any passat, quan van ser 166 els calellencs que van signar un contracte, amb un sector turístic que volia recuperar-se un cop es van aixecar la majoria de restriccions sanitàries.

Calella és el quart municipi del Maresme amb una taxa d’atur més elevada, per darrere de Pineda de Mar, Tordera i Mataró. A l’altra banda hi ha municipis com Cabrera de Mar o Alella, amb 4,65% i un 5,06% d’atur respectivament. A nivell del Maresme la taxa també ha baixat del 10% per les grans diferències entre les diverses localitats que formen la comarca.

Gairebé el 40% de les persones aturades al Maresme porten més de dos anys sense trobar feina i es concentra, sobretot, en les dones: més de vuit mil no han estat contractades en dos anys, mentre que en els homes es redueix a tres mil. Per edats, les persones joves, d’entre 16 i 34 anys, són les que més han aconseguit un lloc de treball en el mes de juny.

El sector del comerç, les activitats administratives i serveis auxiliars i les indústries manufactureres són les activitats que registren un nombre de desocupats més alt.

Comparteix el contingut!

Go to Top