La T-Mobilitat arriba al Maresme, però encara no és vàlida a Calella

  • Un bitllet digital que permet viatjar a tots els transports públics

  • Es preveu que es desplegui a tot Catalunya a finals de 2024

  • La T-Mobilitat havia de suposar la revolució del transport públic a Catalunya
2022-07-06T19:32:24+01:0006/07/2022|

El bitllet que ha de suposar la integració de tots els transports públics, la T-Mobilitat, encara no arriba a Calella. Malgrat part del Maresme la pot utilitzar des d’aquesta setmana, la Generalitat l’està desplegant pas a pas per les corones del sistema tarifari integrat. Va començar per l’àmbit metropolità i ara ha arribat també a les corones 2 i 3, que arriben fins a Caldes d’Estrac. Calella s’inclou en la quarta corona, que va d’Arenys de Mar a Pineda, pel que encara no hi ha data per la seva implantació a la nostra zona. La Generalitat espera que es pugui utilitzar arreu de Catalunya a finals de 2024, tot i que podria arribar abans en tant que es fa per trams i el nostre és el següent.

Aquesta targeta, similar a una de crèdit, permet recórrer i fer transbordaments entre els serveis de Renfe, Ferrocarrils de la Generalitat, tramvia, metro i autobús. La particularitat d’aquest títol és que és digital i no requereix de contacte, a més de recarregar-se enlloc d’utilitzar-ne una per viatges igual que els bitllets actuals. És el model que s’utilitza a ciutats com Madrid o Londres.

A més, també es pot portar al telèfon mòbil descarregant l’aplicació mòbil. En el sistema operatiu d’Android, el mateix mòbil pot servir de bitllet aproximant-lo al lector de les estacions. En el cas d’iOS, l’app només permet recarregar la targeta, però no utilitzar el terminal com a bitllet.

El sistema de pagament també canvia, ja que deixarà de ser una tarifa plana per corones i passarà a ser en un basat en la distància recorreguda i en el fet de si l’usuari agafa el transport públic de forma habitual o no.

La T-Mobilitat s’esperava que fos la revolució del transport públic a Catalunya, però no ha estat exempta de polèmica pels retards i sobrecostos que ha tingut. Malgrat havia d’estar totalment desplegada l’any 2021, la data prevista és el 2024. A més, tot i que inicialment havia de costar uns 72 milions d’euros, ja superen els 116 milions.

Comparteix el contingut!

Go to Top