Detenen dos homes per intentar recuperar el seu pis ocupat als Codina

  • Indignació als Codina per la detenció dels dos homes per voler recuperar el seu pis

Els Codina és un barri molt utilitzat per segones residències

2022-07-13T20:45:37+01:0013/07/2022|

Dos homes han estat detinguts acusats, presumptament, dels delictes d’entrada a domicili aliè i coaccions, segons publica RCTV. El problema està en què el pis al qual van entrar per la força és el seu: el tenen ocupat i van voler fer fora a les persones que hi resideixen de forma il·legal.

Els dos detinguts, segons detalla RCTV, són pare i fill, de 84 i 53 anys i de nacionalitat francesa. Dilluns van denunciar l’ocupació del seu pis, el bloc 6 dels edificis dels Codina, que seria la tercera que pateixen. Però ahir van intentar entrar forçant la porta amb una palanca i van ruixar amb un esprai a un dels ocupes. Els que van acabar emmanillats van ser els propietaris del pis i l’emissora pública apunta que se’ls va decomissar la palanca que van utilitzar per entrar, dues navalles i diners. La Policia Local els va detenir i van prestar declaració davant dels Mossos d’Esquadra a l’espera de passar a disposició judicial.

Els fets han causat una gran indignació als Codina, on acusen la impunitat dels ocupes per apropiar-se d’habitatges de forma indeguda i la culpabilització a la qual s’ha sotmès als propietaris en intentar recuperar el seu pis. Una advocada s’ha fet càrrec del cas.

Les ocupacions són un dels problemes que més indignació causa entre la ciutadania per la dificultat de solucionar-les des del punt de vista legal. En el cas de zones amb un alt percentatge de segones residències, com és el dels Codina o la zona turística, la situació s’agreuja perquè disminueix el nombre de veïns que poden avisar en el cas de veure gent estranya pels voltants.

Comparteix el contingut!

Go to Top