Pressió veïnal contra els ocupes als Codina

  • Veïns dels Codina reclamen més presència policial

Els veïns s'han autoorganitzat per reclamar solucions

  • Una de les zones de Calella en la qual se senten més desplaçats és la dels Apartaments Codina, són 528 habitatges -molts d’ells segones residències- descontents amb l’acció política de l’Ajuntament. Diuen que la unió fa la força i els veïns dels Codina s’han empoderat i han passat a l’acció per tal d’aconseguir que almenys el seu barri sigui un espai tranquil i sense delinqüència.

2022-07-17T11:12:30+01:0017/07/2022|

Els veïns dels blocs de Puig de Popa han decidit prendre mesures contra l’ocupació després que un pare i un fill acabessin detinguts per intentar fer fora als ocupes del seu habitatge. La indignació ha provocat que s’empoderin i s’organitzin per tal d’anar a fer pressió al ple municipal, reclamant més patrullatge policial en un barri de 12 blocs de pisos on pràcticament tots tenen algun immoble ocupat. El mateix dia del ple, dijous, però al matí, els ha citat l’alcalde Marc Buch a través del regidor de barri, Josep Torres. No aniran a escoltar, li traslladaran el seu sentiment d’indefensió i les seves demandes.

Tot i que el cas d’ocupació més mediàtic de Calella l’ostenta La Bruna, els veïns dels Codina han sigut els primers que s’han unit ràpidament per tal de coordinar-se en un intent de reclamar solucions per part de l’administració més propera, l’Ajuntament, però amb el cap posat en què de res serviran les accions locals si no hi ha un canvi de lleis a nivell estatal. 

La seva primera acció serà assistir al judici ràpid que té un dels ocupes, el que va ser agredit pels dos propietaris del pis en intentar fer-lo fora, aquest dilluns als Jutjats d’Arenys. Una acció organitzada per l’administradora del grup de Facebook Calella Segura, Andi Vastag. També volen tornar-hi el dimarts, quan són el pare i el fill els que estan citats per agressions.

Aquestes actuacions les van decidir en una reunió celebrada aquest dissabte a les portes de l’Associació Cultural Codina -la quantitat de gent que hi va assistir feia impossible fer-la a l’interior del local-. El darrer cas d’ocupació ha estat la gota que ha fet vessar el got, ja que els veïns dels Codina porten anys reclamant, a més de la presència policial, més neteja i activitats de cohesió del barri. Lamenten que se’ls tracti com una zona “de segones” i afirmen que també paguen tots els seus impostos igual que a la resta de la ciutat.

Quan l’Associació Cultural Codina va obrir les seves portes el passat gener, s’hi van veure els líders polítics locals del govern i l’oposició per celebrar-ho. A la reunió que ahir organitzaven amb els veïns no s’hi va acostar cap representant de l’Ajuntament. És com si els polítics hi hagin de ser per les celebracions i per sortir a la foto i no per encarar els problemes. O en tot cas, tractar-los en despatxos o amagar-se darrera les cadires del ple sense voler afrontar els conflictes que hi ha a Calella i fixant-se amb problemàtiques que queden lluny de la ciutat.

Entre els veïns s’han repartit també cartells que penjaran a les portes d’entrada dels blocs de pisos avisant que “en aquesta comunitat no acceptem ocupes” i que si s’atreveixen a entrar “actuarem”. També plantejaven posar pancartes a l’entrada del barri i als balcons en contra de les ocupacions i en l’aire va quedar la possibilitat de contractar una empresa de seguretat que vigili especialment els pisos de les persones que marxen de vacances aquest estiu o que els utilitzen com a segones residències. 

En un barri on hi viu una gran quantitat de gent gran, des de l’Associació Cultural Codina també han posat a disposició una advocada, veïna de la zona, perquè els interessats puguin fer-li les consultes que desitgin en relació a les ocupacions.

Comparteix el contingut!

Go to Top