L’alcalde Buch es compromet a reforçar la vigilància policial als Codina

  • L'inspector de la Policia Local ha acordat identificar els pisos ocupats

  • Aquesta setmana s'ha produït un conflicte amb ocupes del bloc 2, que van amenaçar de mort als veïns

Trobada informal entre l'alcalde, l'inspector i els veïns dels Codina

  • Hores després que els ocupes del bloc 6 hagin estat expulsats, l'alcalde s'ha compromès sobre el terreny a augmentar el patrullatge policial. Ho ha fet davant els veïns indignats per la legislació actual però satisfets del desallotjament. Aquesta mateixa setmana la policia va haver d'intervenir per les amenaces i el llançament d'objectes d'ocupes d'un altre bloc dels Codina.

2022-07-21T08:55:23+01:0020/07/2022|

L’alcalde, Marc Buch, s’ha compromès amb els veïns dels Apartaments Codina a augmentar la vigilància policial a la zona per tal d’evitar nous casos d’ocupacions. Ho ha fet en una reunió al barri en la que hi han participat tots els veïns que han volgut, exposant les seves queixes i opinions sobre l’ocupació del bloc 6 i també sobre casos d’altres edificis.

Buch anava acompanyat de l’inspector de la Policia Local, David Otal, que també ha posat a disposició el cos de seguretat i ha demanat als veïns que denunciïn moviments estranys per tal de poder frustrar les ocupacions en el moment en què es produeixin, abans que passin les hores suficients com perquè els ocupes adquireixin drets. L’inspector també s’ha compromès a passar pels pisos que els residents li han indicat que estan ocupats i que generen conflictes per tal d’identificar als inquilins. També ha estat present el regidor de Serveis de Ciutat, Albert Torrent, però no el regidor de Seguretat i del districte en el qual s’ubiquen els Codina, Josep Torres. Segons l’Ajuntament, la seva absència es deu a motius de salut.

Els veïns s’han mostrat indignats per la legislació, que consideren que és “una vergonya” per “donar més drets als ocupes que als propietaris”. L’alcalde ha assegurat coincidir amb els veïns i ha repetit en reiterades ocasions la rapidesa de la justícia en el cas del desallotjament del pis del bloc 6, pronosticant que pot sentar un precedent per altres casos d’ocupacions arreu del país.

La reunió entre l’alcalde, l’inspector i els veïns s’ha produït al mig del carrer Puig de Popa, de forma informal, unes hores després de l’expulsió dels ocupes. Els veïns també han aprofitat per reclamar la neteja del barri i alertar de la brutícia de la zona boscosa, un perill davant l’alt risc d’incendi actual.

Setmana de tensió amb els ocupes

El bloc 6 dels Apartaments Codina no és l’únic edifici que té algun pis ocupat, malgrat és el que s’ha mediatitzat. L’Associació de Veïns Codina ha presentat una denúncia per les amenaces de mort que van rebre per part d’uns ocupes que viuen al bloc 2, que posteriorment van llençar testos i pedres per les finestres als vianants que passaven pel carrer.

Els veïns asseguren que anaven sota els efectes de l’alcohol o d’altres substàncies estupefaents i que van provocar un conflicte al bar Pepe’s, on volien continuar bevent. Després de fer cas omís a la petició de la propietària de que marxessin, els mateixos clients els van fer fora, moment en què els ocupes els van insultar i amenaçar amb “tallar-los el coll”. Ja havien iniciat una baralla a Sant Cebrià de Vallalta.

La força dels clients del bar i dels veïns que es trobaven a la zona va aconseguir que es retiressin a l’habitatge en el qual resideixen de forma il·legal. Però la situació no es va calmar; els ocupes van increpar als vianants i els van llençar objectes com testos i pedres per la finestra, malmetent els cotxes que hi havia estacionats al carrer. Les persones que passaven pel carrer havien d’apartar-se per evitar que els colpegessin amb els objectes, detallen els testimonis. Un dels joves es va abocar per la finestra, amb la meitat del cos a fora, tal com es veu als vídeos que els residents de la zona van enregistrar.

L’Associació de Veïns afirma que també són els autors de diferents danys que han patit a les zones comunitàries de l’edifici, malgrat no ho poden denunciar per falta de proves.

L’incident es va produir aquest dilluns, abans del desallotjament dels ocupes del bloc 6, en un context de tensió i de pressió veïnal per l’ocupació.

Comparteix el contingut!

Go to Top