Cinema Àncora

2022-07-22T14:55:43+01:0022/07/2022|

Segueixo recollint informació sobre els cinemes de Calella per si arriba la oportunitat de resumir-ho tot en un llibre… Les anècdotes i comentaris que podeu llegir tot seguit i que guardo a l’arxiu són records de l’Anna, una bona amiga, veïna del Cinema Àncora… L’Anna escriu: “En el carro del “cacauero”, en Gallostra i la seva dona, també venien cacauets i avellanes… Quan anaves a la segona sessió trepitjaves les cloves de sota els seients…

Als vestíbuls hi havia una taquilla petita a cada costat, després varen fer-ne una de més gran a peu de carrer… A sota els “quadrets” amb les imatges de les dues pel·lícules que es feien per sessió, una de bona i l’altre no tant, hi havia un quadret o requadre que deia “para todos los públicos” o “prohibida menores 18 años”… Als portals de la Parròquia, posaven un paper qualificant les pel·lícules d’aquella setmana: “sin reparos”, “con reparos”, “2R”, “3R”, les 3R eren les de més “reparos”… Quan varen fer “Mogambo”(?) el Rector la va “tirar trona avall” en les misses del diumenge, aquella tarda el cinema estava més ple que mai, molts repetidors… Es feien dues sessions amb l’obligatori NODO amb “noticias de actualidad” (inauguracions de Franco, moda, etc). També passaven publicitat, eren fotos fixes de comerços de Calella: Almacenes Aguilar, Bar Moderno, Lavadoras TEDI, ràdios TELEFUNKEN, Máquinas de afeitar PHILIPS, Lactobar… (Personalment també recordo “Por orden de la autoridad competente, queda terminantemente prohibido fumar en la sala” i algun filmet publicitari de les empreses més importants…) Durant molts anys, sobretot durant el hivern, molta gent es quedaven a veure les dues sessions, i es portaven una mica de berenar (un moniato, un entrepà)…”

Segur que molts calellencs podrien omplir tota una enciclopèdia d’aquest tipus de records… Si algú em vol fer arribar els seus, seran benvinguts…

Colo, divendres 06-novembre-2020

Comparteix el contingut!

Go to Top