TRÀNSIT

Està permès reservar una plaça d’aparcament al carrer?

Trobar una plaça d'aparcament lliure al centre de Calella és molt complicat

  • Petites accions en matèria de trànsit que tots hem fet alguna vegada ens poden sortir cares si ens enxampen.

2022-07-26T15:40:06+01:0026/07/2022|

Segur que alguna vegada t’has trobat alguna persona de peu enmig d’una plaça reservant-la perquè hi aparqui un vehicle. O també ho pots haver fet tu. A Calella, la falta d’aparcament fa que cada plaça sigui molt preuada, sobretot al centre de la ciutat, on poc a poc va desapareixent l’espai per aparcar degut a l’eixamplament de les voreres, provocant la desesperació dels conductors que han de fer voltes i voltes per trobar on deixar el cotxe. Doncs malgrat aquesta dificultat, reservar una plaça no és legal, ja que no es pot guardar aparcament a ningú.

Segons informa la Direcció General de Trànsit (DGT), mentre hi hagi una zona específica, com una vorera o algun altre lloc adequat, els vianants no poden romandre ni al voral ni a la calçada esperant a un vehicle. Ens hem d’esperar a la vorera fins que aquest arribi a la nostra alçada.

Reservar una plaça d’aparcament és sinònim de bloqueig del lloc i, per tant, no és permès fer-ho. En aquest sentit, si algú vol aparcar i estem guardant el lloc per a una altra persona, el conductor té dret a aparcar. El problema sorgeix quan, la persona no es vol retirar i es manté al lloc, el que pot provocar algun conflicte. En situacions de crispació, hi ha qui fins i tot ha arribat a les mans. Però en aquest cas, si el conductor truca a la policia per explicar la situació, li hauran de donar la raó a la persona que té el vehicle a la plaça i no a la que està reservant el lloc. La sanció pot arribar a costar-nos 80€.

Una altra estratègia (menys habitual) és la d’aparcar en mig de dues places, sobrepassant la línia d’aparcament. Passa sobretot quan els cotxes estan mal aparcats, deixant un espai que no hauria d’existir, o quan les places són tan grans que hi cap més d’un cotxe petit si estan ben arrambats. Això pot costar una denúncia, que la grua s’endugui el cotxe i imposar una sanció d’entre 80 i 200€.

Aparcar en un gual també suposa una multa de fins a 200 euros, fins i tot encara que sigui per un termini curt de temps. Tampoc podem deixar el cotxe en una plaça destinada a minusvàlids -excepte si disposem d’aquest distintiu al vehicle- ni a les zones de càrrega i descàrrega.

Cal tenir paciència i donar voltes fins que la sort estigui de la nostra banda i trobem algun lloc lliure. Sinó, sempre ens queden les bosses d’aparcament de la perifèria, com l’aparcament de Joan Corominas o de la Riera Capaspre. Encara que toqui caminar, normalment hi ha places lliures.

Comparteix el contingut!

Go to Top