Veïns de la zona turística denuncien aldarulls a les nits

  • Afirmen que els turistes han arribat a saltar sobre els cotxes, trencant-los els retrovisors

  • Expliquen que els caps de setmana el problema encara s’agreuja més

2022-07-26T09:04:39+01:0026/07/2022|

Els veïns de la zona hotelera lamenten no poder dormir a les nits per aldarulls al carrer, sobretot durant el cap de setmana. “Que a les 4 de la matinada em despertin una joves que estan saltant al sostre dels cotxes aparcats, cridant i gravant l’espectacle, em sembla massa” afirma una veïna del carrer Montserrat, mentre una altra afegeix que “m’han trencat els retrovisors dues vegades, igual que a altres veïns, i també han saltat sobre els nostres capós”.

Expliquen que els aldarulls normalment els generen turistes joves, però que en general és una zona molt sorollosa degut a la música alta dels hotels i a comportaments incívics. “Gent cridant, donant puntades de peu als contenidors, jugant a futbol enmig del carrer de matinada, pixant sota l’edifici… un fàstic total”, denuncien els residents de la zona, que lamenten que “aquí no estem de vacances, treballem i necessitem que respectin les nostres hores de descans”.

En alguns carrers hi ha cartells que demanen silenci, malgrat no es respecten

Afirmen que l’àrea més problemàtica és la zona sud, passada la Riera Capaspre, on es concentren la majoria d’hotels. Però també denuncien comportaments incívics dels turistes allotjats als hotels ubicats per la carretera, dels quals asseguren que llencen menjar al carrer. Veïns de la zona del nord de la carretera, en canvi, expliquen que “normalment no hi ha merders, els vigilants dels hotels a les nits controlen molt. A partir de les 00 o 00:30 els fan treure la música i els fan callar”.

Creuen que la solució és que passi “una patrulla policial per la zona turística a les nits, abans es veien cotxes de la policia donant voltes contínuament”.

Aldarulls també a la zona d’oci nocturn del carrer Jovara

Calella en Comú va denunciar al darrer ple els aldarulls que provocaven els clients dels establiments d’oci nocturn del carrer Jovara, davant de l’Escola Pia. “No és només el fet que puguin sortir clients d’unes determinades discoteques i bars a consumir al carrer, el que provoca un malestar evident a tots els veïns”, afirmava Josep Maria Juhé, que explicava que una companyia alemanya promet a la seva pàgina web festa durant tota la nit a algunes destinacions, entre elles Calella.

El regidor de Seguretat, Josep Torres, va assegurar que s’hi està fent una actuació policial contundent al carrer Jovara i que als establiments d’oci nocturn “se’ls estan acumulant les denúncies” i que han empès accions com anul·lar els bancs de formigó per evitar que passin allà l’estona.

L’alcalde, Marc Buch, responia que “l’oci nocturn és totalment un residu, aquest model de turisme a Calella és un fracàs, no funciona”. De fet, moltes discoteques han tancat durant els últims anys.

Comparteix el contingut!

Go to Top