La Generalitat proposa frenar la construcció de 2.200 habitatges a Calella

  • La limitació impedeix el desenvolupament industrial de Calella pel Rierany dels Frares

El polígon de Poblenou es pot ampliar dins de Pineda, però no a Calella

  • Ha aprovat inicialment el pla director urbanístic que limita el creixement d’una quarantena de municipis del litoral català, entre ells la nostra ciutat. El Pla de la Generalitat limita que el polígon industrial de Poblenou s’ampliï al terme municipal de Calella.

2022-07-29T14:19:58+01:0029/07/2022|

La Generalitat proposa limitar la construcció d’habitatges a Calella, concretament preveu frenar l’edificació de 2.197 nous pisos o hotels projectats a la ciutat a través del Pla d’Ordenació Urbana de Calella. El Departament de Territori redueix el creixement al nostre municipi a través del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar, que s’ha aprovat de forma inicial.

Les zones en les quals la Generalitat limita el creixement de Calella són el Torrent dels Frares, al límit amb Pineda, on s’hauria d’implantar una zona industrial, i la zona de la deixalleria, a la part alta de la Riera Capaspre tocant l’autopista C-32. Només permet la urbanització al voltant de la Riera Capaspre a les àrees conegudes com SUD4 i SUD5, per la part inferior a l’autopista. No obstant, són les zones que apareixien al document de treball del grup que liderava el pla director, a falta de la publicació del pla al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Un cop publicat, s’obrirà un termini d’exposició pública en què els ajuntaments i particulars poden presentar al·legacions.

En una reunió recent entre els alcaldes de Calella i Pineda, Marc Buch i Xavier Amor, van tractar precisament el desenvolupament urbanístic de la zona industrial SUD6 i de la sortida de l’autopista, on s’hi preveia ampliar el polígon de Poblenou al terme municipal de Calella. Però no serà possible si l’Ajuntament no hi presenta al·legacions per a ser debatut de nou i el grup de treball del Departament de Territori ho incorpori.

El pla director afecta 41 municipis de 7 comarques, entre elles tots els municipis costaners del Maresme. Comprèn el litoral català des de Malgrat de Mar a Alcanar, on estaven projectats 106 mil habitatges o hotels nous, però el pla director preveu frenar prop de la meitat, uns 46.800.

Aquest pla revisa els diferents sectors de la ciutat i revisa el planejament urbanístic aplicant criteris de sostenibilitat. L’objectiu és que hi hagi menys consum de sòl i que els pobles i ciutats siguin més compactes i amb millor connectivitat. També reduir les emissions de CO2 intentant evitar les urbanitzacions allunyades que comporten agafar el cotxe per anar fins a casa.

Comparteix el contingut!

Go to Top