Els controls de velocitat s’intensifiquen aquesta primera setmana d’agost

  • Campanya de trànsit i policial per controlar la velocitat en època de vacances

  • La Policia Local fa controls periòdics a la N-II a Calella
2022-08-02T15:47:09+01:0002/08/2022|

Aquesta setmana s’intensifica el control sobre els vehicles per comprovar que no es passen de la velocitat permesa a cada via. El Servei Català de Trànsit ha engegat una campanya juntament amb les Policies Locals i els Mossos d’Esquadra per assegurar el compliment dels límits de velocitat en una època de gran mobilitat per les vacances d’estiu.

Es tracta d’una campanya intensiva durant la primera setmana d’agost, ja que anar massa ràpid suposa el 17,4% dels factors que provoquen accidents amb víctimes en zones interurbanes.

Al mes d’abril també es va portar a terme una campanya de control de velocitat en la qual es van imposar 26.869 denúncies en una setmana arreu de Catalunya, de les quals 11 van ser penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 3.838 conductors cada dia per excés de velocitat.

El Servei Català de Trànsit recorda que conduir massa ràpid incrementa la gravetat de les lesions en cas d’accident, a més de ser una causa directa dels sinistres viaris. També fa augmentar les probabilitats de patir col·lisions per encalç i fa més difícil controlar el vehicle davant d’un imprevist o d’un obstacle a la via.

A principis de juliol, Trànsit també va coordinar una campanya amb Mossos i Policies Locals, en aquest cas de control de ciclistes i patinets elèctrics. El resultat a Calella va ser de 14 denúncies a ciclistes per motius com anar en sentit contrari, utilitzar auriculars i no respectar els semàfors i les senyals i 7 denúncies a patinets elèctrics.

Comparteix el contingut!

Go to Top