Josep Maria Terricabras, el calellenc més rellevant de la Viquipèdia

Terricabras va néixer a Calella i va ser Eurodiputat entre 2014 i 2019

  • Un mapa elaborat a través de les dades de Viquipèdia i Wikidata identifica la notorietat de les persones per municipis i regions. A Calella destaca el polític Josep MariaTerricabras, l'escriptora Anna Turró Casanovas, el polític Paco Frutos i l'ex jugador de bàsquet Josep Maria Margall.

2022-08-16T07:29:28+01:0015/08/2022|

El mapa ha estat elaborat amb les dades de la Viquipèdia i Wikidata, dos portals de recerca d’informació oberta de tot el món. El creador ha estat el geògraf finlandès Topi Tjukanov, que treballa com a dissenyador de mapes a l’empresa Mapbox. Es basa amb l’orígen de les persones i la notorietat de les pàgines d’informació consultades.

A Calella el nom més destacat és pel polític Josep MariaTerricabras (Calella, 1946) és filòsof i catedràtic de la Universitat de Girona, va ser eurodiputat republicà entre 2014 i 2019. Precisament fa poc ha tret un llibre que porta per títol “Pensar Diferent” de l’editorial Comanegra, un assaig amb esperit crític sobre temes d’actualitat amb el punt de vista d’un eurodiputat al Parlament d’Europa.

També hi és present, des del punt de vista de la cultura, l’escriptora i traductora Anna Turró Casanovas (Calella, 1975). L’any 2008 va escriure el seu primer llibre, signa les novel·les com a Anna Casanovas i sota el pseudònim d’Emma Cadwell les seves novel·les amb elements paranormals. L’última novel·la publicada és “Posibilidades”, enguany.

L’escriptora calellenca Anna Casanovas destaca en la categoria cultural

Francisco Frutos (Paco Frutos), també apareix reflectit damunt de Calella al mapa de notorietat, el polític espanyol, scretari general del Partit Comunista d’Espanya (PCE) entre 1998 i 2009, també coordiandor general d’Izquierda Unida (IU), va morir l’any 2020 però va néixer a Calella el 1939. Va ser diputat a Madrid des de 1993 a 2004. Anteriorment havia estat vinculat al PSUC i a Comissions Obreres.

Paco Frutos va ser secretari general del PCE i coordinador general d’IU

Josep Maria Margall ocupa el lloc de més notorietat dels calellencs en l’àmbit esportiu, Margall (Callela, 1955) va ser un dels jugadors de bàsquet més destacats a la dècada dels 70 i 80, alt i aler. Tot i estar vinculat a Malgrat amb la seva família, també esportistes (Narcís i Enric Margall), va néixer a Calella i per això consta en aquest mapa a la nostra ciutat. Es va retirar el 1993. Margall era conegut amb el nom de “Matraco”. Margall va debutar al basquet al Club Joventut Badalona durant 18 temporades. Posteriorment al Club Bàsquet Girona i al Club Bàsquet Andorra. Va participar també als Jocs Olimpics de Moscou, Los Angeles i Seül amb la selecció espanyola de bàsquet.

Josep Maria Margall és el calellenc amb més notorietat vinculat al món esportiu

Als pobles del voltant destaquen en Pere Aragonès, la Carme Ruscalleda, Quim Torra, Cesc Fàbregas o Oriol Mitjà a Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Blanes i Arenys de Mar i Arenys de Munt, respectivament. A nivell de Catalunya el més notori de la Viquipèdia és Salvador Dalí, Antoni Gaudí, Pep Guardiola i Carles Puyol.

Comparteix el contingut!

Go to Top