El Carrilet de Pineda passa temporalment per Calella

  • Un edifici de Poblenou amb risc de despreniments obliga a canviar-ne el recorregut

  • La parada de Pineda del Rierany dels Frares s'ha traslladat a la banda de Calella

2022-08-30T16:12:28+01:0030/08/2022|

El Carrilet de Pineda de Mar ha canviat el seu recorregut i ara passa per alguns carrers de Calella, els més pròxims a Poblenou. El motiu és que s’ha tallat la circulació al carrer Onze de Setembre de Poblenou degut a un edifici que ha patit despreniments, pel que s’ha hagut de modificar el trajecte.

El Xino Xano, tal com li diuen al Carrilet a Pineda, baixa pel Rierany dels Frares fins a Anselm Clavé, puja per Àngel Guimerà i gira per Jovara fins a tornar a Poblenou. També la parada que hi havia al Rierany dels Frares, a la banda pinedenca, s’ha traslladat a la vorera de Calella. Malgrat és una solució temporal per pal·liar un problema, un trenet turístic que connecti diverses poblacions de la comarca podria ser un reclam pels turistes i una forma de donar a conèixer el territori també per la pròpia ciutadania i pels alumnes de les escoles. Podria recórrer poblacions turístiques sense grans desnivells com Calella, Pineda, Santa Susanna i Malgrat.

La Policia Local del municipi veí ha tallat la circulació al carrer Onze de Setembre, on està situat l’antic hotel Marina Beach, que pateix despreniments. L’Ajuntament de Pineda ha informat que l’edifici no té perill estructural, però s’ha col·locat la senyalització que avisa del risc de despreniments i s’ha prohibit la circulació per precaució.

Precisament en aquest edifici abandonat i tapiat van desmantellar, l’any 2016, una plantació de marihuana amb 2.500 plantes distribuïdes en dos dels pisos de l’immoble i es van detenir tres persones. Fa, com a mínim, 15 anys que està tancat al públic.

Comparteix el contingut!

Go to Top