Les columnes de l’Aldi “empresonen” la vil·la romana del Roser

  • Les obres avancen extremadament a poc a poc

El jaciment romà ha quedat atrapat entre un munt de columnes de formigó que sostindran el supermercat. Les estructures del segle I no es poden veure des de fa mesos, ja que les van tornar a tapar amb sorra i també amb lones.

2022-09-10T17:25:28+01:0010/09/2022|

Lentament, el supermercat Aldi va prenent forma al terreny comprès entre els pisos de Sant Quirze, el Toyca, el tanatori i l’Hospital. Part de les columnes que han de sostenir l’establiment comercial ja estan col·locades, justament a la zona de la vil·la romana del Roser, que ha quedat “empresonada” entre l’edificació de formigó tapada amb lones.

De moment, la zona més al nord del solar, la més pròxima al tanatori, està lliure de columnes. Des del primer moment, els arquitectes que han fet prospeccions i també l’àrea de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya han assegurat que en aquest indret no hi ha restes, malgrat els veïns més propers, que des de les seves cases poden veure el solar, han afirmat que han aparegut estructures romanes. La teoria oficial segueix sent que el nord està lliure d’elements del segle I.

La característica principal d’aquestes obres és, a més de la polèmica que envolta la construcció sobre el jaciment, la seva lentitud. És cert que es tracta d’unes obres de gran envergadura, des de zero i amb tot un treball de terres previ, i que tot just hem entrat al setembre, amb el conseqüent període de vacances anterior. Però des que van començar, tots els passos s’han fet molt a poc a poc.

A més, l’estiu està arribant a la seva fi i s’acosta la tardor, l’època més plujosa al clima mediterrani. Amb la terra molla i sense possibilitat de tapar la construcció, es preveu que serà difícil agilitzar els treballs en els pròxims mesos.

Pel moment no han donat una data orientativa de la posada en marxa del supermercat, malgrat l’any passat ja van començar a buscar personal. A la seva pàgina web únicament s’hi troben les obertures més pròximes, com és la d’un dels establiments de la cadena a Tenerife el 14 de setembre. En aquest cas, l’han construit en 9 mesos partint d’un solar buit.

Així doncs, a ulls de la ciutadania només es pot veure un terreny perforat amb columnes, en el que costa imaginar-se un supermercat amb una cripta museística a sota.

Comparteix el contingut!

Go to Top