Unes bosses d’escombraries a terra, el motiu d’inundacions al carrer Sant Joan

  • Unes bosses d'escombraries van tapar el desguàs d'Anselm Clavé, inundant la zona

El cabal de l'aigua va arrossegar les bosses al desguàs

2022-09-18T19:38:57+01:0018/09/2022|

La tempesta de divendres al vespre va inundar la part baixa del carrer Joan, a la cruïlla amb Anselm Clavé. Una veïna de la zona explica que hi havia “més de dos pams d’aigua” i ho atribueix a “l’incivisme d’alguns ciutadans i la deixadesa dels responsables de mantenir el clavegueram en bones condicions”.

Per què l’incivisme? Algunes persones van dipositar “bosses d’escombraries al costat de la deixalleria mòbil que van ser escombrades per l’aiguat i van provocar un gran tap al desguàs principal”. Com que les bosses tapaven el desguàs, l’aigua es va començar a acumular, inundant els aparcaments, trasters, establiments a peu de carrer i els portals dels edificis, avariant també un ascensor d’un bloc de pisos. “Va ser un veí, qui arriscant la seva integritat física, va treure les bosses del gran desguàs i les va dipositar on va poder. En aquest cas damunt la via”, explica la veïna. Tampoc hi van ajudar unes tanques que van col·locar entre la claveguera i el passeig fa una setmana, que també va dificultar el pas de l’aigua.

La veïna afectada afirma que “és molt frustrant com a veïna tenir el pàrquing inundat, els trasters, l’ascensor inoperatiu i pensar que això es podria haver evitat amb una bona gestió i un bon manteniment del clavegueram”. També explica que “en dies anteriors, diversos veïns hem denunciat a les autoritats manca de manteniment en aquest punt negre, on quan plou poc s’inunda el carrer Anselm Clavé davant del pas de la via, amb massa facilitat. Sembla que no s’ha fet cap actuació o si se n’ha fet alguna ha quedat evidenciat que ha sigut totalment insuficient. Esperem que no passi cap desgràcia, perquè tot indica que l’ajuntament no entén que no pot col·locar una deixalleria mòbil en un carrer inundable”.

El dia següent a la tempesta, “el personal de neteja de l’ajuntament, veïns i bombers van fer una gran feina de neteja del carrer Sant Joan, però el tap que hi ha a l’embornal del carrer Sant Joan amb carrer Anselm Clavé continua col·lapsat. Quan torni a ploure, per poc que ho faci, es tornarà a inundar el carrer. Espero que destapin el tap que s’ha fet el més aviat possible. Al pàrquing de casa, ahir els bombers van estar més de 4 hores bombejant aigua, 45 cm d’aigua. I no la van poder treure tota, ara la comunitat haurà de pagar les tasques de neteja per treure el llit de fang que ha quedat”.

Comparteix el contingut!

Go to Top