El PDeCAT demana la dimissió de l’alcalde Marc Buch

  • El PDeCAT del Maresme considera que ha de dimitir per “responsabilitat i coherència”

  • La decisió de Buch de canviar de partit ha desembocat en una crisi de govern

Buch és alcalde des del 21 de maig de 2022, després que Montserrat Candini renunciés al càrrec per problemes de salut.

Marc Buch

2022-09-23T09:04:38+01:0023/09/2022|

Després que Marc Buch anunciés que concorrerà a les eleccions del 2023 com a cap de llista de Junts, la direcció comarcal del PDeCAT, partit amb el que ostenta l’alcaldia, li demana que dimiteixi per “responsabilitat i coherència. El president del PDeCAT del Maresme, Jofre Serret, afirma en declaracions a CALELLA COMUNICACIÓ que “si un es presenta per un projecte polític determinat, sota el paraigües d’un partit polític com és el Partit Demòcrata – Junts per Calella i sota el lideratge de l’alcaldessa Candini, i això canvia, ha de ser responsable i conseqüent i deixar pas als que continuen defensant un projecte que ha estat el projecte guanyador a les eleccions de Calella”. Pel moment no es plantegen que siguin els mateixos regidors els que forcin la sortida de Buch, però entenen que “s’ha de fer responsable de les seves pròpies decisions”. Serret va assistir a la inauguració de la Fira de Calella.

Darrera de Buch a la llista del PDeCAT de Calella hi ha Albert Torrent, actual regidor de Serveis i Sostenibilitat. Torrent es manté fidel a les directrius del PDeCAT, porta com a regidor de l’Ajuntament des de l’any 2008 i s’ha mantingut lleial a Candini.

El PDeCAT de Calella no va ser tant contundent com els seus superiors comarcals però van mostrat el seu “desacord amb el canvi de rumb de Marc Buch”, i s’han desmarcat de la seva decisió . El salt de Buch a Junts va agafar per sorpresa als seus companys de govern i a tot el seu antic partit.

A la inauguració de la Fira es va mostrar aquesta crispació amb situacions de tensió entre el regidor del PDeCAT, Albert Torrent i el fins fa poc cap de llista de Junts, Josep Grima, una conversa a crits que van presenciar els primers assistents a la Fira.

Calella en Comú considera que es tracta “d’una situació precària enmig d’una crisi gravíssima per la ciutadania” i insisteix perquè el govern informi públicament si la governabilitat de l’Ajuntament de Calella està garantida.

Comparteix el contingut!

Go to Top