Els torrons s’avancen i ja es poden comprar als supermercats

  • L'estacionalitat de les vendes es va espaiant i s'avancen els productes propis de temporades concretes, com és el torró, que ja es pot comprar quan encara no ha acabat setembre.

2022-09-28T16:51:41+01:0028/09/2022|

Fa pocs dies que les onades de calor que ens han afectat tot l’estiu s’han acabat. I tot i que la tardor tot just ha començat i encara no hem arribat a les pastes predilectes de la temporada, com són els panellets de la Castanyada i Tots Sants, ja tenim torrons als supermercats.

Cada any s’avancen més les èpoques més comercials i és inevitable que el Nadal es quedi enrere. Tot i que encara no es pot comprar tota la varietat que solen exposar els comerços quan ja és desembre, si que podem trobar les primeres tauletes d’alguns dels més venuts, com pot ser el torró de xocolata Suchard.

Així, no és estrany que quan arribin pròpiament les festes de Nadal, ja estiguem tips dels dolços més típics. Un fenomen del qual s’han fet ressò els usuaris de les xarxes socials. Si els anuncis televisius de grans superfícies com El Corte Inglés donen tradicionalment la benvinguda a les estacions força abans de temps, tenim el nostre avenç local amb el torró quan encara no ha acabat setembre.

Cada llar consumeix, de mitjana, dos quilos i mig de dolços nadalencs i ho fa entre octubre i desembre. A més, segons alguns estudis, dos de cada cinc torrons i més de la meitat dels polvorons es venen fora del mes de desembre, trencant amb l’estacionalitat de les vendes. Això implica un augment de facturació i una major despesa pels consumidors. També hi entren en joc els factors emocionals: menjar torró ens dona la sensació que el Nadal s’acosta i és, en general, una època esperada.

Així, quan alguns dies encara podríem aprofitar les hores de més calor per anar a la platja, tornant podem menjar una mica de torró. Una mostra de com de ràpid passa el temps.

Comparteix el contingut!

Go to Top