Puja l’atur a Calella i ja supera les mil persones sense feina

  • 55 calellencs han perdut la feina durant el mes de setembre

  • L'atur afecta sobretot a les dones i al sector serveis
2022-10-05T16:29:59+01:0005/10/2022|

L’atur a Calella puja per segon mes consecutiu. Setembre ha tancat amb 1.039 calellencs aturats, superant la barrera de les mil persones on es trobava des del mes de juny. Són 55 persones més que al mes d’agost, el que representa un augment del 5,6%.

La taxa d’atur a Calella se situa a l’11,27%, segons l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la més alta des que va començar l’estiu. Es pot atribuir directament a la fi dels contractes vinculats al sector turístic, que són els que permeten que part de la població tingui feina durant l’estiu.

Calella és el quart municipi de la comarca amb la taxa d’atur més elevada, per darrere de Pineda de Mar, municipi que sempre encapçala les llistes d’atur, Tordera i Mataró. Tots estan per sobre de la mitjana d’atur maresmenca, que se situa en el 10,15%. De fet, el nombre de desocupats ha augmentat en 20 localitats de la comarca.

La taxa d’atur és més alta en les dones (12,21%) que en els homes (8,24%), caracteritzant-se per la seva feminització. Tot i així, destaca especialment el col·lectiu d’homes joves, d’entre 16 i 24 anys, en el qual l’atur ha crescut fins a un 21,28% durant el mes de setembre.

Les persones que porten més de dos anys sense trobar feina segueix sent majoritari, una dada que apunta que una part important de la població no aconsegueix trobar un lloc de treball i es converteix en un atur estructural amb poques possibilitats de d’incorporar-se al mercat laboral. El sector serveis concentra el 71,40% de l’atur comarcal, afectant especialment a les dones.

Comparteix el contingut!

Go to Top