Salut aplicarà el tractament de l’asma infantil creat a l’Hospital de Calella

La regió sanitària de Girona vol unificar els criteris per tal de diagnosticar, tractar i controlar a tots els pacients d'asma pediàtric sota els mateixos paràmetres basant-se en el criteri creat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

L'asma es tracta amb inhaladors, amb màscares en el cas dels nens

  • L’Hospital i el CAP de Calella, així com altres centres d’atenció primària de l’Alt Maresme i la Selva, van engegar un projecte per tractar l’asma en els nens i nenes que ara han traslladat a professionals d’altres punts de la regió sanitària de Girona.

2022-10-11T11:15:00+01:0011/10/2022|

El mètode per tractar l’asma pediàtric que s’utilitza a Calella i a la zona de l’Alt Maresme s’exporta ara a tota la regió sanitària de Girona. L’objectiu és unificar els criteris per tal de diagnosticar, tractar i controlar a tots els pacients de la regió sota els mateixos paràmetres, ja que les complicacions derivades de l’asma en els nens són algunes de les consultes més freqüents als CAP i a Urgències. El tractament s’enfoca també a les famílies perquè apliquin correctament la medicació.

El projecte va néixer l’any 2017 amb la unió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i l’Institut Català de la Salut. Sanitaris de l’Hospital de Calella i dels CAPs de Calella, Canet, Pineda, Tordera, Blanes i Lloret, tots ells gestionats per la Corporació, van crear la Comissió Mixta d’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric (CEPAP) i fa un any es va formar tot el personal dels centres. Ara han explicat el tractament a altres professionals de l’Hospital de Santa Caterina de Salt, de l’Institut Català de la Salut i de l’Institut d’Assistència Sanitària que treballen a municipis de la Selva Interior i part del Gironès. El projecte s’acabarà estenent a tota la regió sanitària de Girona.

La Comissió Mixta d’Educació del Pacient Asmàtic Pediàtric va crear material didàctic perquè altres metges i infermers puguin utilitzar durant les seves consultes amb pacients que pateixin asma infantil i informació per les famílies.

L’asma és una malaltia crònica que afecta a molts nens i nenes. Les seves complicacions, sobretot per l’obstrucció dels bronquis, són consultes freqüents tant a l’atenció primària com als serveis d’urgències.

El que busca el tractament que es va començar a desenvolupar a Calella i l’Alt Maresme és que hi hagi un bon control de la malaltia. Els sanitaris apunten que molts tractaments fallen perquè la tècnica per aplicar-los no és la correcta o perquè no es fa de forma regular. Un dels medicaments més coneguts per tractar l’asma són els inhaladors com el Ventolin, que en els nens s’aplica amb una màscara.

Alguns dels símptomes més freqüents de l’asma infantil són la tos, dificultat per respirar o xiulets també a l’hora de respirar, problemes per dormir, cansament i recuperació lenta després d’una infecció respiratòria o d’una bronquitis.

Comparteix el contingut!

Go to Top