Després de la tempesta arriba la calma, posem-hi enteniment

2022-10-15T16:53:57+01:0015/10/2022|

Aquest divendres ha tingut lloc el ple ordinari municipal del mes d’octubre. Tenia especial interès perquè era el primer després que l’alcalde, el Sr. Marc Buch, fos presentat com a nou cap de llista de Junts per Catalunya a les properes eleccions.

L’ambient previ al ple estava enrarit per les reaccions prèvies del PDeCAT, totalment crispades, expressades en diferents àmbits de la vida local.

Doncs finalment, el ple es va celebrar en un ambient de normalitat, sembla que el pacte de convivència al govern de moment aguanta. Això si, el Sr. Torres del PSC ja no exerceix de portaveu del govern i de moment el govern no té portaveu, campi qui pugui.

Sembla que des que governa el Sr. Buch ha millorat la relació amb l’oposició i han empitjorat les relacions al nucli del govern.

Els temes del ple van ser informar sobre una campanya d’asfaltat; la renovació de contenidors (s’acosten eleccions); la valoració de llocs de treball, la qual no ha estat informada per part de l’Ajuntament als treballadors; l’elaboració de l’inventari de béns municipals que feia 30 anys que no s’actualitzava; l’assumpció per part de l’assegurança municipal de les despeses de defensa de la Sra. Montserrat Candini per la querella que té interposada; i la liquidació del pressupost de 2021 amb un superàvit d’1,6 milions d’euros en plena pandèmia.

En la part de mocions polítiques, varen aprovar la que feia referència a una millora per l’atenció a la salut mental, una que demanava la cessió de Rodalies a la Generalitat de Catalunya per millorar-ne el servei i la relativa a la regularització d’immigrants. No es va aprovar la presentada per la CUP per la creació d’una taula per fiscalitzar l’empresa de neteja. Si que es va aprovar la relativa al suport a les dones iranianes per la repressió acumulada al règim religiós imposat.

També es va retirar la de Calella en Comú contra la segregació escolar a Calella per poder-la consensuar en el futur.

Al final es van fer els precs i preguntes, la majoria es contestaran per escrit i els ciutadans mai en coneixerem les respostes.

Una pregunta va ser formulada pels Comuns que demanava amb quins suports compta el senyor alcalde i quines garanties hi ha per acabar la legislatura. Aquesta ja la contesto jo, li diran que va ser nomenat pel ple municipal per majoria i que han organitzat una comissió del pacte municipal. És a dir, el Sr. Buch és un alcalde tutelat i que no compta amb la confiança del seu propi equip de govern. Això si, la formalitat de l’últim ple va ser exquisida, la processó va per dins, tant de bo es mantinguin les formes fins a final de legislatura. El govern de moment no té ni portaveu, masses veus a la coral.

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top