Salut incorporarà un fisioterapeuta al CAP

  • Tots els CAP tindran fisioterapeuta el 2023

  • També s’incorporaran psicòlegs, nutricionistes i higienistes dentals

La fisioteràpia es podrà fer des del CAP

2022-10-22T16:18:52+01:0022/10/2022|

Els centres d’atenció primària tindran la figura del fisioterapeuta. Salut ha decidit incorporar aquesta especialitat perquè patologies relacionades com lumbàlgies o altres dolors crònics són consultes freqüents dels pacients.

Fins a finals d’any, 30 CAP disposaran de fisioterapeuta, malgrat Salut no ha especificat quins centres seran. Durant el 2023 s’aniran incorporant a la resta, fins que tots els ambulatoris de Catalunya en tinguin. Així, el CAP de Calella tindrà, en un termini màxim d’un any, un fisioterapeuta que ajudi a alleujar el dolor, a recuperar la mobilitat dels pacients i a prevenir lesions.

També s’afegiran nous perfils professionals a la xarxa d’atenció primària, com són psicòlegs, nutricionistes i higienistes dentals. Segons el nou conseller de Salut, Manel Balcells, “algunes de les patologies més freqüents i amb més llista d’espera són precisament aquestes”, motiu pel qual es vol dotar d’aquestes especialitats el que suposa el contacte sanitari més pròxim al ciutadà.

L’antic conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va impulsar la incorporació d’aquestes figures per “desmedicalitzar la vida” davant el dolor que pateix el pacient i contribuir des de la primària a millorar la qualitat de vida i l’autonomia dels pacients.

Segons el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, aquesta mesura és una “demanda històrica” que contribueix a millorar la salut de la població i que “redueix la pressió sobre el sistema posant la ciutadania al centre”. També demanen a Salut que compleixi amb el compromís que tots el CAP tinguin almenys un especialista l’any 2023.

Comparteix el contingut!

Go to Top