L’institut tira de l’estalvi per fer front a la factura de l’electricitat

La pujada desmesurada del preu de la llum està afectant a l'institut Bisbe Sivilla

  • L’institut ha de tirar de romanent per fer front a la factura de la llum, amb preocupació per quan hagin d’encendre la calefacció i s’incrementi el preu del gas. La calor és un altre problema, han arribat a estar a 30 graus a l’interior de les classes.

2022-11-02T11:50:54+01:0002/11/2022|

Tothom ha vist com la factura de la llum s’ha encarit des de fa mesos. En alguns casos, a nivells estratosfèrics. Tampoc se’n lliuren els centres educatius, que degut a les seves grans dimensions, han de fer front a un preu que s’ha multiplicat. Estem pagant el doble que l’any passat per aquestes dates el quilowatt hora”, lamenta la directora de l’institut Bisbe Sivilla, Eva Sánchez, i afegeix que “l’any passat vam pagar 25 mil euros de llum en tot l’any. I aquest any, abans de setembre, ja havíem pagat aquesta xifra”. La factura elèctrica fàcilment se’ls haurà encarit fins a un 80% quan acabi l’any, pel que han d’utilitzar l’estalvi que han aconseguit generar durant anys anteriors per poder pagar-la.

Tot i que la situació és preocupant, la directora explica que “encara no tenim el problema que tenen altres centres que no tenen romanent o que reben menys diners del departament i que fins i tot no poden pagar la factura elèctrica”. Pel moment, estan tirant del romanent d’altres anys per fer front al pagament de la llum, però admet que “no sabem què passarà d’aquí a uns mesos si continua així”. Un cop arribi el fred i calgui encendre la calefacció, la factura encara s’incrementarà.

El preu de la llum ha pujat, però també el del gas. Quan arribi al fred i calgui encendre la calefacció, la factura encara s’incrementarà més, una situació molt preocupant.

De res serveix que sigui el Departament d’Educació el que hagi fet un conveni amb les companyies elèctriques per obtenir una tarifa per les escoles i instituts que vulguin adherir-s’hi, ja que “ara estem pagant més que els que estan al mercat lliure”. A més, l’assignació econòmica que reben des de la Conselleria no ha canviat malgrat les despeses van augmentant.

Un altre problema amb el qual es troben és que “fa molta calor, és insuportable. Entre la que fa al juny i ara que s’ha allargat, molts dies hem estat a 30 graus a les classes. Per com està el centre orientat, dona el sol tot el dia i no tenim cap tendal ni persianes que es poden graduar com altres centres”, denuncia la directora de l’institut, que explica que van traslladar aquesta queixa al Departament el mes de setembre, però que no rebran ventiladors fins l’any vinent. Tampoc considera que sigui una bona solució ja que els ventiladors no renoven l’aire.

Comparteix el contingut!

Go to Top