Joan Coromines: un pàrquing buit i vandalitzat

El cotxe sense rodes, alçat i amb els vidres trencats és la senyal que fa girar cua als conductors

  • Un aparcament buit però amb un cotxe desballestat i mobles abandonats provoca que la majoria de conductors girin cua i no s’atreveixin a estacionar. Aparentment, també hi viuen dues persones en una furgoneta.

2022-11-07T18:54:12+01:0007/11/2022|

Deixar el cotxe actualment a l’aparcament de Joan Coromines no aporta gaire seguretat als conductors. Està pràcticament buit, a excepció de dos vehicles que hi porten una llarga temporada: un d’ells és un cotxe desballestat i l’altre una furgoneta on, aparentment, hi viuen dues persones.

Uns palets de fusta col·locats sota el cotxe a mode de gat eleven el vehicle per tal de tenir accés a la part inferior i poder robar-ne les peces. De fet, li falta una roda. El vidre del davant està completament abonyegat i esquerdat, amb un cop compatible amb una puntada de peu. Al seu interior s’hi acumulen caixes i a les finestres s’hi poden veure els adhesius amb els quals la Policia Local alerta que no es poden abandonar cotxes a la via pública. No obstant, el vehicle està, evidentment, abandonat.

A l’altra banda del pàrquing, dues persones de mitjana edat semblen viure en una furgoneta situada en una cantonada. Així ho demostren els objectes que tenen col·locats entre el propi vehicle i la tanca, gairebé com si fos la petita terrassa dins de la parcel·la d’un càmping. Ho corroboren també els pocs usuaris del pàrquing, que afirmen que fa com a mínim dos mesos que hi viuen. Als dos inquilins no els agraden les visites i quan veu que algú s’hi acosta marxen ràpidament.

A diversos punts de l’aparcament també hi ha mobles abandonats i altres deixalles, com si es tractés de la deixalleria municipal. A l’entrada, la vegetació és tan alta que pràcticament no es veu l’accés.

Els carrers de la urbanització queden plens de cotxes de gent que no hi viu ja que no s’atreveixen a deixar-los al pàrquing gratuït”, afirma una veïna del carrer més pròxim a l’aparcament de Joan Corominas, que veu com els caps de setmana s’omplen de cotxes fins i tot les voreres perquè els conductors troben la urbanització més segura que la zona d’estacionament habilitada. Denuncia “l’abandonament que patim en aquesta zona” i reclama “algun tipus de vigilància, que s’hi posi zona verda per a residents i es faci pagar als que no hi viuen. O que es posin càmeres de vigilància al pàrquing de dalt que, a més, a l’estar sempre buit hi van cotxes a fer voltes ràpides. S’ha de regular la zona”, demana i afegeix que “és vergonyós i estem totalment abandonats”.

Pràcticament cap conductor s’atreveix a estacionar a l’aparcament de Joan Coromines

Durant el dia, l’aparcament no dona confiança, però durant la nit encara menys, un fet que s’intensifica en estar en una zona molt allunyada i que no és de pas. És gratuït i no té vigilància, igual que el de la Riera Capaspre. Té capacitat per uns 120 vehicles, però és pràcticament el menys utilitzat de Calella. Porta poc més d’un any en funcionament.

Comparteix el contingut!

Go to Top