L’ascensor del Parkinsol ja porta quatre mesos consecutius espatllat

Les famílies són alguns dels usuaris més afectats per l'ascensor avariat

  • El govern va anunciar que l'ascensor estaria arreglat abans de l'inici de curs, però dos mesos després encara no s'hi ha fet cap actuació.

2022-11-09T10:52:44+01:0009/11/2022|

L’ascensor de la carretera, ubicat al davant del Parkinsol, s’ha convertit en una estàtua més de la ciutat, ja que fa quatre mesos que és inservible. Es va avariar a principis de juliol i durant tot l’estiu el govern no se’n va preocupar.

A finals d’agost, quan s’apropava l’inici de curs i es preveia que la demanda de l’elevador augmentaria per les famílies amb cotxets que es dirigirien a l’escola bressol, l’Ajuntament va contractar una empresa perquè substituís la porta malmesa, un arranjament quantificat en 8.300 euros. Però l’actuació no s’ha fet malgrat el govern va prometre que estaria arreglat quan comencés el curs i ja han passat dos mesos. Tampoc s’han donat explicacions sobre el motiu pel qual no s’ha portat a terme.

L’ascensor és un nyap des de fa anys, les avaries són constants i passa llargs períodes de temps espatllat. Les famílies es veuen obligades a baixar les escales amb els cotxes dels nadons per creuar la carretera de forma segura per anar a la llar d’infants, igual que la gent gran. “És una vergonya que porti tot aquest temps sense funcionar”, és l’opinió majoritària dels pares i mares que passen cada dia per la zona per anar al Carrilet.

Les persones que no poden baixar les escales han de desplaçar-se al semàfor del carrer Sant Pere o al conegut popularment com el de l’antic Mercadona.

El motiu de l’avaria va ser que els Bombers van haver de forçar la porta per rescatar una mare i tres nenes petites que es van quedar atrapades a l’interior. La porta continua doblegada, un fet que preocupa a les famílies, que afirmen que “cada dia està més oberta, sembla que la toquin. Un nen petit o un gos s’hi poden fer mal”. La cinta de l’Ajuntament que la precintava ja ha desaparegut, però encara hi ha un cartell que avisa que està fora de servei. Un fet evident en veure la porta totalment forçada.

L’Ajuntament té contractat un servei de manteniment dels ascensors públics i paga anualment poc més de mil euros per cadascun dels dos ascensors que hi ha a la carretera N-II, és a dir, dos mil euros pels de davant del Parkinsol i el de l’escola bressol. Però fa anys que no funcionen correctament, potser per falta de manteniment o potser perquè ha quedat tan obsolet que cal plantejar altres accions més contundents, com retirar-lo i fer una rampa igual que a la plaça de les Roses o substituir-lo per un aparell més nou.

L’ascensor ja ha arribat a estar llargs períodes de temps sense funcionar anteriorment, un fet que han denunciat els usuaris a través de #laveudeCalella.

Comparteix el contingut!

Go to Top