L’AVAH busca voluntaris per acompanyar pacients ingressats a l’Hospital de Calella

Els voluntaris de l'AVAH acompanyen als pacients ingressats i a la gent gran a les visites mèdiques

  • Crida per trobar persones que vulguin regalar el seu temps fent companyia a gent gran i pacients de llarga estada de l'Hospital, molts dels quals pateixen una solitud no desitjada. També per ajudar-los a fer encàrrecs o per acompanyar a visites mèdiques.

2022-11-14T10:39:12+01:0014/11/2022|

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH) busca persones que vulguin regalar el seu temps fent companyia als pacients de l’Hospital i el sociosanitari de Calella. Especialment a les persones grans i les que porten més temps ingressades, ja que sovint no tenen una xarxa familiar que els acompanyi o viuen lluny i són les que se senten més soles. L’objectiu és “que puguin rebre visites i parlar amb algú, que puguin sortir de l’habitació a fer una volta, que es puguin sentir millor“, afirma la coordinadora de voluntariat, Montse Fàbregas.

També per fer encàrrecs a les persones ingressades, com ajudar-les si han d’anar a comprar alguna cosa i poden sortir o portar-los allò que necessitin, “coses tan simples com que necessiten unes sabatilles i no tenen ningú que els hi pugui comprar“, explica Fàbregas.

Els voluntaris també poden col·laborar acompanyant a les persones grans que tinguin visites mèdiques al CAP o a l’Hospital, que venen derivats per la treballadora social del CAP, una tasca que agraeixen els beneficiaris ja que sovint no tenen clar on es troben les consultes on han d’anar i l’espera es fa més curta quan tenen algú amb qui conversar. En altres casos, els voluntaris també ajuden a dinamitzar les activitats que programen des dels centres sanitaris.

La crida es fa després que la pandèmia hagi fet disminuir el número de voluntaris per motius d’edat o de salut. També hi ha algunes activitats que encara no s’han pogut recuperar per les restriccions sanitàries de la COVID-19, com són els SOMriure, els pallassos de l’Hospital de Calella que animaven sobretot als pacients més petits.

A més dels centres calellencs, també busquen voluntaris pels altres centres que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, com és l’Hospital i el sociosanitari de Blanes, el de Lloret o els altres CAP de l’Alt Maresme i de la Selva.

Les persones que vulguin fer el voluntariat faran una primera entrevista per explicar les seves motivacions i els seus horaris i rebran una formació. L’AVAH demana que disposin almenys de dues hores a la setmana. Qui vulgui, es pot inscriure a la web de l’entitat i de la Corporació o enviant un correu electrònic a voluntariat@salutms.cat.

Comparteix el contingut!

Go to Top