Tres persones han mort en accidents laborals al Maresme en tres mesos

  • De juliol a setembre s'han registrat gairebé dos mil accidents laborals a la comarca

La sinistralitat laboral ha pujat en el darrer trimestre

2022-11-19T20:29:47+01:0019/11/2022|

Tres persones han mort al Maresme en el tercer trimestre de l’any degut a accidents laborals. No és l’única dada alarmant; també han augmentat les xifres de sinistralitat laboral entre els mesos de juliol i setembre a la comarca, si es compara amb el mateix període de l’any passat.

Segons l’informe de sinistralitat laboral elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, en el tercer trimestre de 2022 s’han registrat gairebé dos mil accidents relacionats amb la feina. En el 63% dels casos, la víctima va haver d’agafar la baixa, tot i que el pronòstic va ser lleu.

Els accidents més greus són els tres que han resultat mortals: en dos casos, les persones van perdre la vida durant la seva jornada laboral i la tercera estava fora de l’horari de feina. No s’ha detallat el municipi de residència o de treball de les víctimes.

També s’ha incrementat la quantitat d’accidents ocorreguts durant el trajecte de casa a la feina o a l’inrevés, el que s’anomena “in itinere”.

Els homes han patit més accidents que les dones en aquests tres mesos. On més incidents s’han comptabilitzat és en el sector serveis; no és estrany ja que és també el sector que més gent té contractada a la comarca. Les activitats especialitzades en la construcció i les sanitàries són les que han comunicat més accidents amb baixa laboral, seguides pel sector turístic, tant els allotjaments com els bars i restaurants.

Comparteix el contingut!

Go to Top