El negoci d’en Robert amb les cabres

2022-12-04T19:00:44+01:0004/12/2022|

El dijous passat a les 17:30h hi va haver un nou ple municipal. El senyor Soufian Laroussi va ocupar el lloc del senyor Josep Torres com a regidor del PSC, un canvi que ha sigut traumàtic però que deixa en millor posició al partit de cara a les municipals.

El ple va gaudir novament d’un bon to institucional. Es va demanar a la ciutadania responsabilitat en el consum d’aigua. “Els petits canvis són poderosos”, va dir el senyor Buch citant al geni Capità Enciam, que ja es deu haver pansit per la situació de la sequera.

Es va renovar el compromís amb el Consell Comarcal en temes de serveis assistencials.

Es va iniciar el tràmit per declarar la balustrada del passeig com a bé cultural d’interès local. Hem de protegir un bé públic davant l’administració pública? La resposta és si, de totes totes. També es vol demanar un mapa de patrimoni local, per facilitar-ne la protecció.

Es van aprovar diferents modificacions del POUM fent referència a la museïtzació de la planta -2 de l’edifici Aldi que passarà de pàrquing a format part del museu de les ruïnes romanes amb un cost econòmic indeterminat. S’aprova la compra i després se’n negocia el preu? Sembla que funciona així. I es van aprovar bases tècniques per transformar locals baixos en habitatges.

Es van posar les bases per la renovació del contracte de cessió del bar La Gàbia, el bar rodó.

I aquí va arribar el tema espinós de la tarda-nit.

Es va posar en coneixement del ple la sentència d’obligat compliment referent al concurs d’explotació de la guingueta número 5 de la platja de Calella.

Sembla ser que al concurs d’explotació de les guinguetes no es van complir les bases i un dels guinguetaires ho va denunciar, com a resultat d’això l’Ajuntament perdrà part del lloguer estipulat. “El negoci d’en Robert amb les cabres”.

De fet, els dos concursos públics dels últims anys més importants per la quantitat econòmica i per l’impacte ambiental de Calella es van recórrer legalment i hi ha hagut canvis d’adjudicataris per qüestions legals. El contracte de neteja i el d’adjudicació de les guinguetes. S’ha convertit l’Ajuntament de Calella en “La casa de los lios”? Aquí l’alcalde va dir que la sentència és digne d’estudi (perjudica l’Ajuntament); molts pensem que el que és digne d’un estudi en profunditat és l’Ajuntament de Calella. També va insinuar que el paper dels tècnics i dels polítics als concursos públics és “irrellevant”. Pilotes fora…

De fet, actualment l’Ajuntament cobra de la platja menys lloguers que fa 10 anys i el manteniment de la platja és totalment deficitari per les arques municipals.

També es va aprovar una moció de Junts per Calella a favor del municipalisme visibilitzant que el govern encara disposa d’una mínima cohesió per tirar projectes endavant.

Finalment, i també d’urgència, es va encarregar a Gestvia la gestió de la futura construcció del pàrquing del nou hospital, que s’iniciarà després que la Generalitat aprovi un pla especial d’urbanisme que permetrà l’expropiació de l’hostal annex a l’hospital.

Ah, si! Es van fer un seguit de precs i preguntes per part dels grups de l’oposició. Algunes es van contestar, d’altres no.

Bona nit i tapat.

Salut per tothom.

Comparteix el contingut!

Go to Top