Reflexió sobre l’exposició de l’estiueig que es pot veure a l’Ajuntament Vell

2022-12-05T17:11:47+01:0005/12/2022|

#laveudeCalella Un seguidor que ha anat a veure l’exposició “Estiueig de proximitat 1850-1950” fa la següent reflexió: “L’exposició de l’estiueig que es pot veure a la sala de l’Ajuntament Vell, i que encara hi estarà dies, resulta molt interessant. Presenta fotografies anteriors a 1950 que mostren la manera d’estiuejar d’aquells anys. Impagables fotos de balnearis on s’anava a prendre les aigües i de zones costeres que rebien l’estada de la gent benestant que es podia permetre anar a passar tres mesos fora. Igualment interessants els dibuixos de l’humorista Valentí Castanys, molt dels seu temps”.

A l’exposició es pot veure alguna cosa de Calella? Si, “de Calella també hi ha fotos de les famílies que passaven l’estiu a una casa seva i eren usuaris d’una magnífica platja. També hi ha un filmets d’aquestes mateixes famílies a la nostra platja, amb una aigua quieta i transparent”, explica.

Tot i així, considera que no tota l’exposició ha estat encertada i comenta que “les explicacions que acompanyen les imatges ja no són tan afortunades, tenen un aire de crítica cap a la burgesia d’aquells anys. Si estem fent historia cal neutralitat. I més en associar aquelles estades amb el turisme que després vàrem tenir. Poca cosa tenen en comú. En una retrospectiva, manifesta la necessitat d’un turisme ‘sostenible’. Que vol dir això? Pel que darrerament estem veient i patint, turisme sostenible és igual a turisme de misèria”.

Comparteix el contingut!

Go to Top