L’Ajuntament afirma que la Generalitat no li ha comunicat el projecte del park&ride de l’estació

  • El consistori desconeixia el projecte del futur park&ride de l’estació

L'actual aparcament de l'estació té 168 places

2023-01-07T17:27:40+01:0007/01/2023|

L’anunci de creació d’un park&ride a l’aparcament de l’estació de Calella ha aixecat polseguera. L’Ajuntament nega que la Generalitat s’hagi posat en contacte amb ells per debatre la zona d’ubicació d’aquest espai d’aparcament, que afecta directament un espai municipal destinat a les famílies: les fonts d’aigua del Parc de les Veles, ara anomenades fonts Maru Toledo, que segons el pla director urbanístic quedarien reduïdes. De fet, el consistori desconeixia el projecte. A més, afirmen que el park&ride va contra la voluntat del govern de descongestionar el centre de la ciutat de cotxes.

No són l’únic espai afectat, tal com va informar CALELLA COMUNICACIÓ. La creació de l’aparcament també suposaria eliminar les dues cases i el magatzem propietat d’Adif que hi ha a la zona. Als dos habitatges hi ha viscut, històricament, personal de l’estació i les seves famílies que, després de tants anys vivint als dos immobles, no s’han pres bé el canvi forçós que implicaria el pàrquing. Segons el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM), el sòl en el que se situen està qualificat com a sistema ferroviari, sense ús residencial.

La Comissió de Territori de Catalunya va aprovar definitivament el pla director el 19 de desembre del 2022, més d’un any després de l’aprovació inicial. Entremig dels dos tràmits hi ha hagut un termini d’exposició pública en el qual s’han pogut fer al·legacions al projecte. Tot i així, el document no hauria variat pel que fa a Calella, el que implica que no s’han presentat al·legacions. L’any 2020, a més, es va fer un procés participatiu on institucions i particulars podien també dir la seva en el pla director.

A nivell municipal, l’aprovació inicial va coincidir amb el moment en què l’exalcaldessa, Montserrat Candini, va agafar la baixa per sotmetre’s a un tractament mèdic contra el càncer, delegant en Marc Buch l’alcaldia de forma accidental. Això va alentir el dia a dia de l’Ajuntament, fins al punt que podria haver passat per alt la comunicació a participar de la creació del pla director i l’afectació per la ciutat.

Possibles canvis

No obstant, les diferents administracions poden arribar a acords per tal de salvaguardar els seus interessos. No seria estrany que l’Ajuntament demanés mantenir la integritat del Parc de les Veles i la Generalitat li concedís; segons el POUM, la zona està qualificada com a parcs i jardins urbans, que és l’ús actual. La diferència amb els tres immobles propietat d’Adif és, precisament, la catalogació en el POUM, que en el cas dels dos immobles que hi ha davant del parc infantil d’en Patufet no consta com a habitatges.

Si finalment hi ha algun canvi en el pla director sobre el park&ride de Calella, les 425 places projectades s’hauran de reduir per mantenir intactes les altres zones.

A més, encara manquen estudis de viabilitat per començar la creació del nou aparcament, pel que és un projecte a llarg termini. De fet, es va iniciar l’any 2018, quan l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va encarregar la redacció del projecte, i encara no s’ha materialitzat res.

Crítica popular

La Generalitat preveu que tots els park&ride siguin de pagament, que és precisament el que menys ha agradat a la població calellenca. L’actual aparcament de l’estació és gratuït, una de les poques bosses de zona blanca de la ciutat, pel que suposarà un perjudici per la butxaca dels conductors.

Es tractarà d’un aparcament que ha de servir d’enllaç entre el vehicle privat i el transport públic, pel que la Generalitat pretén bonificar als conductors que utilitzin el tren. Està previst que es faci a través de la T-Mobilitat quan estigui totalment desplegada.

Comparteix el contingut!

Go to Top