Els patinets elèctrics estaran prohibits al transport públic a partir de l’1 de febrer

  • Durant sis mesos no podran entrar els vehicles de mobilitat personal a cap mitjà de transport públic

  • Les multes per incomplir la mesura seran de 200 euros

Diversos usuaris pugen al tren el patinet elèctric

2023-01-11T12:10:21+01:0011/01/2023|

A partir de l’1 de febrer estarà prohibit portar el patinet elèctric al transport públic. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha acordat aplicar un veto temporal de sis mesos, fins al mes d’agost.

S’han adaptat els reglaments de tots els mitjans de transport per tal de poder aplicar la prohibició, que estarà vigent a Rodalies, autobusos, metro, tramvia i Ferrocarrils. Les multes per incomplir aquesta nova mesura seran de 200 euros, a més d’obligar als usuaris a abandonar el transport.

La prohibició arriba després de l’incendi d’una bateria d’un patinet en un ferrocarril al mes de novembre en una estació de Sant Boi de Llobregat, que va causar tres ferits. De fet, els Bombers adverteixen des de fa temps de les sobrecàrregues de les bateries d’aquest tipus de vehicles elèctrics. Miquel Luchena, bomber del parc de Pineda, afirma que “quan una d’aquestes bateries crema i es produeix un incendi en el vehicle, és molt costós apagar-la”. De moment no tenen una forma eficaç d’extingir el foc que genera la reacció en cadena de les bateries elèctriques, ja que no serveixen els sistemes tradicionals.

Durant el veto de sis mesos, l’ATM elaborarà una proposta per regular l’accés i la seguretat dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. En el desenvolupament de la nova normativa hi participaran diversos agents interessats en la seguretat de tot el sistema de transport, com són els operadors, bombers i instituts de seguretat de vehicles, entre d’altres.

La prohibició no ha agradat als usuaris. Qui ha aixecat el crit al cel és la Federació Espanyola de Vehicles de Mobilitat Personal (FEVEMP), que considera que és “completament desproporcionada” i que s’està perjudicant un transport que potencia una mobilitat “activa, neta i sostenible”.

Comparteix el contingut!

Go to Top