Qatar Airways patrocinarà l’Ironman de Calella

  • El triatló canvia de nom per incloure l’aerolínia en la prova de llarga distància, anomenant-se Qatar Airways Ironman Barcelona

  • Ironman a nivell global té Qatar Airways com a companyia aèria oficial

El nom de la prova de llarga distància ha canviat per incloure la companyia aèria

2023-01-18T17:51:01+01:0018/01/2023|

Qatar Airways serà el patrocinador principal de l’Ironman de Calella el pròxim mes d’octubre. La companyia aèria també donarà nom a la prova de llarga distància, que es passarà a dir Qatar Airways Ironman Barcelona, tot i que en la 70.3 es mantindrà la marca Ironman 70.3 Barcelona.

Ironman ja havia establert un acord de col·laboració global a llarg termini a través del qual Qatar Airways es convertia en l’aerolínia oficial dels triatlons que s’organitzen arreu del món. L’acord es va signar a l’agost de l’any passat i s’allargarà fins el 2025, i també incloïa que la companyia de Qatar patrocinés d’algunes edicions del 2022 de la 70.3, com la de Washington o la de Sidney.

Com a part de l’acord, els atletes i les seves famílies tenen beneficis si utilitzen Qatar Airways per dirigir-se a les proves Ironman o per viatjar al país àrab.

Qatar, banc esportiu

Qatar Aiways ja era conegut a Catalunya per patrocinar el Futbol Club Barcelona durant sis anys. Un acord que no va estar exempt de polèmica perquè el país àrab està acusat de finançar el terrorisme islamista i per la falta de drets humans.

Però la relació entre Qatar i l’esport no acaba aquí, ja que l’any passat va ser la seu del Mundial de futbol, una competició que també va estar envoltada en polèmica pels suposats suborns del país per aconseguir celebrar el Mundial, les condicions en les que treballaven els migrants per la construcció dels estadis que van provocar la mort de milers de persones i altres situacions contràries als drets humans, com la criminalització del col·lectiu LGTBIQ o la falta de drets de les dones.

Tot i les nombroses polèmiques que envolten Qatar i, per extensió, Qatar Airways, la seva aposta econòmica per l’esport és indubtable, patrocinant competicions o clubs.

Comparteix el contingut!

Go to Top