Barraca del Collet

2023-01-20T11:55:59+01:0020/01/2023|

Com passa el temps… Aquest dilluns va fer un any que vaig visitar la nova Barraca del Collet… Un indret del Montnegre que ja coneixia per haver-hi compartit amb el meu cunyat Pere Camps (EPR) i un grup de caçadors, l’any 1989, una jornada de cacera i esmorzar, i enregistrar (amb en Paco Pascual) un reportatge per Calella Televisió… Darrerament havia demanat informació i assessorament a l’Anton Morell (coneixedor de diferents llocs de cacera i colles de caçadors), sobre aquell paratge de la serra del Collet (pas obligat de tudons i zona privilegiada de cacera) i de les persones d’aquell antic reportatge… L’Anton em va parlar, i també convidar, a anar a veure la nova barraca que hi havien reconstruït la gent que continuava utilitzant aquell espai…

El dissabte 18 de gener del 2020, amb ell i un grup dels seus companys, aficionats a la cacera i amants de la natura, hi vam fer una trobada… El lloc era el mateix, però havia sofert un gran canvi, hi havien aixecat una barraca comunitària amb tots els “ets i uts”… Un indret Cinegètic, Cultural i Gastronòmic, deia el cartell que donava la benvinguda… Un espai popular i de referència per a tothom que estima la muntanya, diu l’Anton… Vam compartir passejades a les plataformes de guaita, converses, opinions i un bon àpat muntanyenc, encara lluny dels estralls que no sabíem que estaven a punt d’arribar, perquè el temporal Glòria i la pandèmia de la COVID-19 ens esperaven amagats a la cantonada… Va ser una jornada completa, bon temps, bones amistats i bona taula…

Un poema firmat per Lluís Valverde, enquadernat i que té el seu lloc a la Barraca, acabava dient ”Per les bones estones que passem / dedico aquest poema amb el cor a la mà / perquè si el destí o la vida no el trenquen / puguem anar a la muntanya / a esmorzar, caçar i disfrutar”…

Tant de bo sapiguem respectar i conservar, entre tots, aquesta nova Barraca del Collet, perquè sigui un símbol de companyonia i bona voluntat…

Colo, dijous 21-gener-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top