La rua de Carnaval de l’Alt Maresme torna a sortir als carrers

  • Les disfresses i carrosses tornaran a exhibir-se per Poblenou i Calella després de dos anys amb el Carnaval suspès

  • El recorregut tornarà a passar per la N-II pels obstacles mobiliaris del carrer Església

El recorregut de la rua de Carnaval comença a Poblenou i acaba a Calella

2023-01-21T13:39:45+01:0021/01/2023|

Aquest any torna la rua de Carnaval de l’Alt Maresme, que arriba a la 22a edició. Les comparses tornaran a desfilar pels carrers amb vestits impossibles, plens de colors i purpurina, ballant o pujats dalt de les carrosses. Serà el dissabte 25 de febrer a les 19h de la tarda, una data que molts estaven esperant.

El Carnaval se celebra després de dos anys suspès, el primer per les restriccions sanitàries de la pandèmia quan el nivell de contagis encara era molt elevat i el segon per les conseqüències derivades: la falta de preparació i recursos de les comparses en haver estat aturats.

Enguany es manté el recorregut del 2020, en el que “vam passar per la carretera perquè fos una mica més lluït. Passar pel carrer Església perquè era un martiri per les jardineres, els arbres, els bancs… és súper estret i era un problema”, explica Xavier Batlle, de la Comissió de Carnaval de l’Alt Maresme, l’entitat organitzadora. Confien que Trànsit els permetrà tornar a passar per la N-II, una via molt més àmplia, des del carrer Balmes fins a Indústria, on finalitzarà la rua.

Sortirà de l’Avinguda Mediterrani amb el carrer Andorra a les 19h, girant per l’Avinguda Hispanitat fins a entrar a Calella pel Rierany dels Frares. Passarà per Moragas fins a Balmes per pujar a la N-II, acabant a l’alçada d’Indústria.

La rua acostuma a tenir una durada de tres hores, tot i que depèn del nombre de comparses que hi participen. Batlle lamenta que “hem sentit comentaris que a algunes comparses la pandèmia els ha fet molt de mal i no tornen a arrencar”, tot i que confia que el Carnaval tornarà a tenir un gran número de participants. “Vam obrir les inscripcions dilluns passat i de moment en portem deu, però els últims dies és quan més gent s’apunta, després de fer la rua del seu poble”, explica i apunta que estaran obertes fins a mitjans de febrer. Algunes de les comparses venen d’altres municipis de Catalunya i repeteixen any rere any.

Festa final a la Fàbrica Llobet

La rua acabarà, com és tradicional, amb una festa i entrega de premis a la Fàbrica Llobet. Els guardons són en funció del nombre de persones, per comparses de més i de menys de 25 participants- i un altre per les carrosses, amb gairebé 15 mil euros en premis en els quals es valora especialment el vestuari i la coreografia durant la rua.

Es reprèn també el Carnaval de la Costa Brava Sud

Una setmana abans del Carnaval de l’Alt Maresme se celebra el de la Costa Brava Sud, que recorrerà els carrers de Blanes. També havia estat dos anys en blanc per la pandèmia i enguany se celebra el diumenge 19 de febrer amb una rua on també hi haurà premis per carrosses i comparses amb un total de 6.200 euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top