Els senglars han provocat més d’un centenar d’accidents de trànsit al Maresme en l’últim any

En alguna ocasió s'han vist senglars a la carretera N-II, a la zona de la gasolinera

  • La presència de senglars a les carreteres és un perill important, al Maresme han provocat 105 accidents viaris en l'últim any. Per detectar els animals a la via, Trànsit farà una prova pilot instal·lant senyals lluminosos que funcionaran amb intel·ligència artificial per avisar als conductors.

2023-01-22T12:52:24+01:0022/01/2023|

Cada vegada és més habitual veure senglars a les zones urbanes buscant menjar. Però hi ha un lloc on provoquen un perill important: la xarxa de carreteres. En l’últim any, els senglars han provocat 105 accidents de trànsit al Maresme, unes xifres que cal tenir en compte. A Calella també s’han vist alguna vegada a la carretera N-II, obligant als cotxes a aturar-se per evitar incidents.

Els Mossos d’Esquadra han elaborat un informe sobre la sinistralitat provocada per animals que ha avançat RAC1. Les dades mostren que la comarca veïna de La Selva és la que més accidents viaris amb senglars ha registrat l’últim any, fins a 275, seguida per l’Alt Empordà i la Noguera. Les hores del dia amb més sinistres són les de la tarda i fins la nit, entre les 18h i les 23h.

L’informe també contempla els accidents provocats per cabirols, tot i que a la nostra comarca són testimonials: només se n’ha produït un, igual que a La Selva. El Barcelonès es lliurà d’aquest tipus de sinistres: només 6 causats per senglars i cap per cabirols.

Senyals lluminosos

Davant d’aquestes xifres, es poden aplicar solucions com el reforç dels tancaments perimetrals a les carreteres. El Servei Català de Trànsit instal·larà senyals lluminosos per avisar als conductors de la presència d’animals a la via. Funcionaran amb intel·ligència artificial, detectant la fauna salvatge amb infrarojos i activant els senyals. Es farà una prova pilot en alguns punts de la demarcació de Girona.

Comparteix el contingut!

Go to Top