El bus de Calella-Pineda circula amb els passatgers drets per la saturació de les hores punta

El tipus d'autobusos que s'utilitzen per la línia 691 són vehicles petits i amb pocs seients. (Foto: @autobusesbcn)

  • Una desena d’alumnes que utilitzen el bus que circula entre Calella i Pineda s’han quedat a terra després que el conductor tanqués les portes al·legant que estava ple. Els pares denuncien que els estudiants s’hagin quedat al carrer en un dia molt fred i que el bus va sempre ple i amb els passatgers drets.

2023-01-24T18:06:11+01:0024/01/2023|

El bus 691 que cobreix el trajecte entre Calella i Pineda gestionat per Sagalés circula saturat a les hores punta del matí. Els passatgers habitualment han d’anar drets perquè el nombre d’usuaris és superior al de seients, amb el perill que suposa en cas d’accident. Avui ha estat l’extrem quan alguns dels estudiants de l’institut Bisbe Sivilla que utilitzen l’autobús per arribar al centre educatiu s’han quedat a terra a les 7:37h, just en el moment que havien d’anar a classe i en plena onada de fred. “A la parada del carrer Indústria amb Jovara el conductor ha obert les portes per dir que estava ple i ha deixat a deu nens al carrer. A la part del darrere hi havia lloc i el xofer no s’ha esforçat per fer-los-hi lloc”, explica un dels pares que acompanyava a la seva filla a la parada, que afirma que és un vehicle molt petit per la quantitat de passatgers que l’agafen al matí.

Els alumnes no tenien l’oportunitat d’esperar fins al següent bus, ja que arriba després de l’hora d’inici de les classes. Precisament avui ha estat un dia molt fred i els estudiants han hagut d’anar caminant fins a l’institut per evitar arribar tard, malgrat hi ha una estona a peu.

Avui els estudiants s’han quedat al carrer, però habitualment han d’anar drets. El pare sol acompanyar a la seva filla a la parada i veu com s’han d’encabir els passatgers; assegura que els conductors normalment intenten fer un esforç per no deixar ningú enrere i que avui també hi havia espai a la part del darrere, tot i que atapeïts, però que no els han deixat pujar. Pel risc que suposa que viatgin drets es podria buscar alguna solució com utilitzar un bus amb més capacitat en les hores punta o que passin amb més freqüència en els trams amb més viatgers.

L’empresa encarregada dels autobusos de la línia 691 és Sagalés, que no ha respost les preguntes de CALELLA COMUNICACIÓ. Fa un circuit curt, que es mou entre diferents punts de Calella i Pineda. A la nostra ciutat fa parada a l’estació de Rodalies, que és on avui s’han quedat a terra els estudiants, a l’Hospital, a l’institut Bisbe Sivilla, als Apartaments Codina, al Mercat i a Jovara amb Amadeu. Segons els horaris oficials passa cada 20 minuts, tot i que els usuaris expliquen que darrerament han canviat i no saben exactament quan passa.

Comparteix el contingut!

Go to Top