Un centenar de sanitaris es concentren a l’Hospital per reclamar millors condicions

  • La manca de personal és una de les denúncies dels sanitaris
  • Professionals i usuaris de l'Hospital s'han unit per reclamar millores pel personal sanitari. Denuncien estar sempre sota serveis mínims i en una situació precària, però afirmen que no repercutirà en la qualitat assistencial cap als pacients. Jubilació als 60 anys i deixar de fer guàrdies als 50 són algunes de les demandes, així com un reconeixement adequat a la seva formació.

2023-01-25T15:12:55+01:0025/01/2023|

Més d’un centenar de professionals sanitaris i usuaris de l’Hospital de Calella s’han concentrat aquest migdia a les portes del centre sanitari i també d’Urgències per reclamar millores a la sanitat pública i pel personal que hi treballa, en una de les jornades de vaga convocades. Afirmen que han arribat al límit i que la situació és caòtica des de fa molts anys, des del 2010 quan van començar les retallades i la descentralització de serveis. Amb la pandèmia de la COVID-19 s’han vist quines són les deficiències i per això estem aquí”, explica la presidenta de l’Associació Professional d’Infermeres de Catalunya (APIC) Maresme La Selva, Antonia Martín.

Denuncien estar sempre sota serveis mínims, amb una manca de personal permanent i lamenten que “tot l’afecte que ens va mostrar la societat no s’ha vist reflectit per part de la Generalitat ni de la conselleria de Sanitat”. Reivindiquen una sèrie de millores des de fa anys, com és la jubilació als 60 anys, deixar de fer guàrdies als 50 i, en general, millors condicions per la relació entre el pacient i els professionals sanitaris, reclamacions que fins ara no han estat escoltades.

Les infermeres concentrades han brandat cartells on denunciaven que “oferim unes cures de primera, però ens tracten com professionals de segona”. El col·lectiu demana que se’l reconegui en funció de la formació que han d’acreditar, ja que l’actual conveni les relega a personal assistencial titulat de grau mitjà.

Asseguren que “la situació de l’Hospital de Calella és límit, s’ha quedat petit i fa molt de temps que ho estem avisant”, però que no repercutirà en la qualitat assistencial: “l’usuari, el pacient i les famílies han d’estar sempre tranquils de venir a l’Hospital de Calella perquè els professionals sempre som els mateixos i donem el mil per cent pel pacient. Mai hi haurà una deficiència per estar a mínims, per no tenir personal suficient ni descans ni res”, prometen els sindicats.

La jornada de vaga d’avui no serà l’última, avisen, i avancen que no pararan fins que aconsegueixin les millores necessàries per mantenir una sanitat pública de qualitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top