Els joves calellencs voten destinar els Participatius a celebrar un festival de música

El NEC és el festival estival de la ciutat, pel que hi han passat diversos artistes. (Foto: Joan Maria Arenaza)

  • Les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius de Joventut solen estar relacionades amb festivals de música i festes en general, pel que no sorprèn que hagi tornat a guanyar un any més.

2023-01-31T20:36:44+01:0031/01/2023|

Celebrar un festival de música a l’estiu, anomenat “Calella Summer Fest”, és la proposta que els joves de la ciutat van votar com a guanyadora dels Pressupostos Participatius de Joventut. Però només 62 calellencs i calellenques són els que van assistir a l’assemblea en la que es van votar els projectes. No és cap sorpresa que hagi guanyat un festival de música; de fet, tot el que té a veure amb l’oci, com festes populars i festivals solen ser els més votats, hi ha poca originalitat en els projectes.

En segona posició ha quedat una proposta anomenada “Kids League”, un torneig de futbol el nom del qual recorda a la original lliga de futbol retransmesa en directe per Twitch que van crear Gerard Piqué i l’streamer Ibai Llanos, la “Kings League”, que desconstrueix totalment les regles del joc. De les altres propostes presentades només es coneixen els noms: “La gran xurrada musical”, “Mediterrania” o “Festival de Cine”.

Als vots emesos pels joves s’hi van sumar els de l’àrea de Joventut, que va destinar a les propostes que consideren que tenen un valor afegit. Una s’anomena “The Security Podcast” i es tracta de píndoles sobre salut sexual en format podcast, mentre que l’altra és sobre orientació en l’àmbit laboral.

En total, els Pressupostos Participatius disposen d’una partida de 10 mil euros per tal de realitzar dos projectes de 5 mil. Tot i les votacions, l’Ajuntament afirma que els promotors de les propostes han de revisar ara els projectes i ajustar-los perquè entrin dins del pressupost.

Comparteix el contingut!

Go to Top