L’Any Maria Cardona conclou amb la presentació d’una nova antologia poètica

  • El llibre amb una selecció de poemes, alguns ja publicats i d'altres inèdits, de Maria Cardona ha estat realitzat amb participació 100% calellenca.

2023-02-11T09:07:52+01:0010/02/2023|

“Pluja fina del Raval” és el títol del nou llibre amb un recull dels versos de la poetessa calellenca Maria Cardona i Codina. Josep Miracle, president dels Amics de la Poesia de Calella, ha seleccionat els poemes que s’inclouen a l’antologia, que s’ha presentat avui al Casal l’Amistat posant punt i final a l’any dedicat a la poetessa, commemorant el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort.

El llibre compta amb el pròleg del filòsof, escriptor i polític calellenc, Josep Maria Terricabras, qui ha recordat a la presentació que la poetessa era “resistent i amable”, afirmant que “l’estimaven fins i tot els seus contraris” i que estava enamorada de Calella, pel que sempre en parlava als seus llibres. Terricabras ha destacat que era un “miracle” la qualitat dels versos de Cardona en un moment en què la ciutat era “extraordinàriament conservadora i poc tirada a la cultura”, on només el teatre i el cinema funcionaven, però ha posat en valor que una de les qualitats de la poetessa era que es feia preguntes i tenia moltes inquietuds.

La portada del llibre l’ha realitzat el fotògraf calellenc i columnista de CALELLA COMUNICACIÓ, Josep Maria Colomer. Es tracta d’una composició amb l’estàtua de la poetessa, el paisatge de la ciutat i el títol, ja que Colomer ha destacat que “la sensació de pluja havia de ser-hi present o fins i tot ser-ne protagonista”.

Josep Miracle ha estat l’encarregat de seleccionar els poemes a incloure a l’antologia. Ha explicat que el llibre es divideix en quatre ramificacions: una d’elles aglutina poemes ja publicats anteriorment, una altra es basa en una vintena de poemes inèdits. En el tercer apartat es troba la inspiració que li va fer guanyar a Cardona nombrosos premis i, a l’últim, es mostren els darrers versos que va escriure la poetessa abans de morir.

Amb “Pluja fina del Raval”, llibre que ja es pot comprar a les llibreries calellenques, es tanca l’Any Maria Cardona. Miracle ha agraït a totes les entitats calellenques que han participat en els diferents actes que s’han celebrat durant el 2022, i que s’han allargat fins la presentació del llibre d’enguany.

Comparteix el contingut!

Go to Top