El personal de l’Hospital reivindica millores amb aturades periòdiques

Els sanitaris han començat a fer aturades aquest dimarts

  • Els sanitaris denuncien la manca de personal, que porta a una sobrecàrrega laboral i a un síndrome de burn out. També reclamen l'ampliació de l'Hospital i un sistema sanitari públic de qualitat.

2023-02-14T17:32:12+01:0014/02/2023|

Els sanitaris que treballen a l’Hospital de Calella han començat una sèrie d’aturades reivindicatives per reclamar millores i denunciar la sobrecàrrega laboral i la manca de personal, entre d’altres problemes que arrosseguen des de fa anys. Felipe Pareja, delegat sindical i membre del comitè d’empresa, lamenta que l’Hospital “s’ha quedat sense la infraestructura per poder desenvolupar la feina en condicions d’atenció”, però el fet que no s’inclogui la partida per redactar el projecte d’ampliació al pressupost català “és una més del govern de la Generalitat i del president Pere Aragonès, no està molt interessat”.

A més de la falta de l’ampliació, Pareja afirma que els pressupostos de la Generalitat “continuen sent insuficients” i que caldria destinar “un 25% a la sanitat” per tal de mantenir la qualitat assistencial. De fet, pronostica que, per l’any 2030, faltaran uns 80 mil metges a tot l’Estat. A Calella, la falta de personal és un dels problemes principals, que assegura està generant una tensió important a Urgències. Hi ha companys que estan de baixa i necessitem que es cobreixin aquestes baixes. Hi ha gent que està molt cansada” reconeix, un fet que atribueixen a no poder gaudir de les vacances i els dies d’assumptes propis que els pertoquen.

Un altre dels assistents, membre del personal d’administració, lamenta no poder atendre correctament a tots els pacients per la sobrecàrrega de feina. Denuncia que ha d’atendre les trucades de diferents línies de forma simultània mentre atén a les persones que arriben a Urgències, alhora que s’ha d’encarregar de tràmits burocràtics. Un exemple de la falta de personal, que no només afecta als facultatius i infermeres sinó que s’estén també a altres col·lectius de l’Hospital.

Després de les jornades de vaga de finals de gener, els sanitaris han començat avui una sèrie de protestes amb aturades de 10 minuts que faran els dimarts a les 11h i els dijous a les 18h a les portes de l’Hospital, també al CAP de Malgrat i de Palafolls, centres que també gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. A la primera aturada s’hi han unit familiars de pacients per donar suport als sanitaris en la seva lluita que, recorden, és per tota la ciutadania.

Comparteix el contingut!

Go to Top