L’escola La Minerva obre el pati perquè les famílies hi puguin jugar els caps de setmana

  • Tots els infants de la ciutat poden fer activitats i practicar esport al pati escolar, obert dissabte i diumenge en horari de matins i tardes

  • El Consell Comarcal del Maresme ofereix servei de cangur gratuït a domicili a Calella

2023-03-05T13:46:14+01:0005/03/2023|

Les famílies calellenques tenen un nou espai on poder practicar esport els caps de setmana: l’escola La Minerva obre un dels seus patis perquè els infants puguin anar-hi a jugar. Disposa de cistelles de bàsquet i porteries de futbol, pel que és un espai pensat específicament per les activitats esportives. Està obert els dissabtes i diumenges d’11h a 14h i de 16h a 21h des d’aquest cap de setmana.

Tot i que la majoria d’infants juguen amb les famílies, també hi ha tres monitors per fer activitats de grup. El Consell Comarcal del Maresme (CCM) finança els monitors a través del programa Temps per Cures amb l’objectiu de dinamitzar tornejos esportius i altres activitats que fomentin valors com la cohesió social i el treball en equip.

El pati obert de La Minerva es destina als menors de 16 anys i les seves famílies. La iniciativa neix de l’acord de Calella en Comú i de Ciutadans per permetre l’aprovació del pressupost municipal: una de les condicions per donar suport als comptes era que s’engegués el projecte de patis oberts, el qual ja es porta a terme des de fa anys a altres municipis, com és el cas de Pineda de Mar. El finançament del Consell Comarcal ha anat com anell al dit a l’Ajuntament per tal de sumar-hi els monitors de lleure.

El CCM ofereix cangur gratuït

El Consell Comarcal també ofereix servei de cangur gratuït a domicili en el marc del mateix programa Temps per Cures. El poden demanar totes les famílies, tot i que adverteixen que si la demanda sobrepassa la capacitat del servei, es prioritzaran les famílies vulnerables.

El servei es pot demanar pels dies laborables, de dilluns a divendres, de 7h a 21h. Es pot utilitzar com a màxim 6 hores a la setmana distribuïdes en una, dues o tres actuacions setmanals. Per demanar un cangur, s’ha d’omplir aquest formulari amb una antelació mínima de 3 dies laborables. Es pot sol·licitar com una ajuda puntual o per un termini de temps més llarg, tot i que cal renovar la sol·licitud mensualment.

Els col·lectius que el programa considera prioritaris són les famílies monoparentals, en situació d’atur de llarga durada, majors de 52 anys, migrants, víctimes de violència masclista o amb responsabilitats de cura acreditada.

El CCM ofereix el servei de canguratge als municipis de menys de 20 mil habitants, entre els quals s’inclou Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top