Activat el Pla Alfa al Maresme pel risc d’incendi forestal

  • El Pla Alfa esta activat en nivell 2 a la nostra comarca durant el cap de setmana

2023-03-11T13:06:59+01:0011/03/2023|

Les temperatures han pujat en els últims dies i durant aquest dissabte el termòmetre pot arribar a marcar els 25 graus, una situació que no és usual per un mes de març. Això es combina amb ratxes de vent fortes, una baixa humitat i una sequera que s’arrossega des de fa dos anys. Aquest còctel dona com a resultat un risc molt alt d’incendi, pel que els Agents Rurals han activat el Pla Alfa, que és el procediment operatiu per definir les actuacions que han de fer els efectius de vigilància i prevenció d’incendis.

Al Maresme, el Pla Alfa es va activar ahir divendres en nivell 1, tot i que aquest dissabte ha pujat a nivell 2, pel que queden suspeses activitats que comportin un alt risc d’incendi com les cremes de restes vegetals i els focs d’esbarjo. De fet, s’han anul·lat gairebé 25 mil activitats a 15 comarques del sud de Catalunya que estan en nivell 2. Des de l’ADF Alt Maresme demanen extremar les precaucions en les activitats a la natura, ja que qualsevol descuit pot desencadenar un incendi forestal.

A més, Protecció Civil ha activat la prealerta del pla INFOCAT, el pla especial d’emergències per incendis forestals, a la majoria de Catalunya, també a la demarcació de Barcelona.

Pla VENTCAT

També està activat en fase d’alerta el pla VENTCAT a diverses comarques, especialment a la meitat sud i a cotes elevades. Es preveu que augmenti la intensitat també al litoral, on també podem tenir pics de temperatura desmesurats per l’època.

Comparteix el contingut!

Go to Top