Un correu que amenaça amb una ordre de detenció, nova estafa virtual

  • Una calellenca denuncia haver rebut aquest correu, que amenaça amb emetre una ordre de detenció si no es respon el missatge

2023-03-20T19:14:28+01:0020/03/2023|

Els estafadors generen constantment nous mètodes per apropiar-se dels diners i les dades dels altres. Una nova forma que circula actualment és un correu electrònic que avisa que es cursarà una ordre de detenció contra la persona que l’ha rebut si no es respon el missatge. És l’estafa que ha rebut una calellenca i que ha denunciat a la Policia Local.

El correu mostra clars indicis de ser una estafa: no està signat per cap cos policial i el remitent és de dubtosa procedència. El text barreja un llenguatge més formal amb una clara amenaça, “estàs avisat”, i té adjunta una fotografia amb el nom de “citació”, per donar aparença de veracitat. Però no apareix cap dada que demostri que realment va dirigit a la persona que l’ha rebut ni detalla en cap moment quin és el suposat delicte que ha comès.

Aquest tipus d’estafes són cada vegada més habituals i és important no clicar als enllaços o documents adjunts que sovint incorporen. Algunes tenen una aparença idèntica als missatges que intenten suplantar d’organismes oficials, com la Seguretat Social, l’Agència Tributària o cossos policials. Però aspectes com el remitent, la correcció lingüística del text o els enllaços poden donar pistes de si es tracta d’un correu real o d’un cas de “phishing”, que és el nom que rep la suplantació d’identitat a través de mitjans electrònics amb l’objectiu de robar-li informació, diners o infectar el dispositiu.

Una altra estafa que els Mossos avisen que està circulant, en aquest cas a través de WhatsApp, és la del suposat fill que demana diners. Els estafadors envien un missatge de WhatsApp fent-se passar pel fill i demana diners amb alguna d’aquestes tres excuses: “se m’ha trencat el mòbil”, “estic a l’estranger” o “he perdut el telèfon”. Els Mossos adverteixen que cal comprovar que es tracta del fill abans de fer cap pagament, per exemple trucant primer.

Comparteix el contingut!

Go to Top