Calella s’adhereix a un grup pesquer comarcal per accedir a ajuts europeus del sector marítim

  • S’acaba de constituir el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava Sud i el Maresme, del qual Calella en forma part

  • Els GALP poden accedir als 15,6 milions d’euros dels ajuts europeus per promoure l’Economia Blava

2023-03-23T12:38:06+01:0023/03/2023|

Calella ha entrat a formar part del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava Sud i el Maresme, una entitat que s’acaba de constituir i que té l’objectiu de dissenyar i desenvolupar estratègies per gestionar els ajuts europeus que provenen del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l’Aqüicultura (FEMPA), que pugen a 15,6 milions d’euros. Aquestes subvencions estan destinades a promoure l’Economia Blava sostenible -la que té el mar com a motor- mitjançant projectes de cooperació local.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha seleccionat la candidatura de Blanes, Lloret, Tossa, Arenys de Mar, Calella, Malgrat, el Masnou, Mataró, Montgat, Pineda i Sant Pol per a constituir-se com a GALP i desenvolupar actuacions i marcar les prioritats pel territori. Tots aquests municipis tenen, en diferent mesura, activitat pesquera. En el cas d’Arenys de Mar és molt evident, mentre que en el cas de Calella ja no és tan important com ho havia sigut anys enrere.

El president del GALP de la Costa Brava-Sud i el Maresme és el patró major de la Confraria d’Arenys de Mar, Antoni Marzoa, qui ha apuntat a Ràdio Arenys que aquestes ajudes han de ser un “revulsiu” per la transformació que necessita el sector davant la crisi en la qual estan immersos. Per tal d’optar a les ajudes europees, l’entitat haurà de presentar una estratègia de desenvolupament abans del 31 de juliol d’aquest any, treballant de forma participativa les accions, estratègies i propostes relacionades entre Montgat i Tossa de Mar.

El nou grup pesquer s’ha presentat aquest dimarts al port d’Arenys de Mar, on han participat el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona, Josep Pena, i la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisabet Sànchez, a més dels alcaldes dels municipis implicats. No hi va assistir l’alcalde de Calella, Marc Buch.

Comparteix el contingut!

Go to Top