El Maresme, en alerta per l’elevat risc d’incendi forestal

  • Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa a causa de l’elevat risc d’incendi forestal al Maresme i a 30 comarques més

  • L’entrada d’un episodi de vent de ponent farà pujar la temperatura i baixar la humitat relativa, fet que incrementa el risc d’incendi

2023-03-26T08:00:45+01:0026/03/2023|

Situació molt complicada aquest diumenge arreu de Catalunya per l’arribada d’un nou episodi de vent que provocarà un augment de les temperatures i farà baixar la humitat relativa. Tot això, sumat a la greu sequera ha obligat als Agents Rurals a activar el nivell 2 del Pla Alfa a 31 comarques, entre elles, el Maresme.

El Pla Alfa serveix per definir les actuacions dels cossos de vigilància i prevenció d’incendis forestals per les situacions que poden provocar incendis forestals, com és el cas d’aquest diumenge. El Pla Alfa consta de quatre nivells, del 0 (perill baix / moderat) fins al 3 (perill molt alt / extrem).

A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats que puguin provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la pràctica d’activitats esportives, de treballs forestals o agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure. Des del Cos d’Agents Rurals i les ADF es demana extremar les precaucions a l’hora d’accedir al medi natural.

En aquest sentit, Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) i els Agents Rurals han suspès 2.400 activitats previstes per aquest diumenge. És el cas, per exemple, de la possibilitat d’encendre foc, de fer servir barbacoes, de fer treballs agrícoles o la pràctica esportiva.

Aquesta mesura es pren en aplicació del Reial Decret-Llei 15/2022 de mesures urgents per a la prevenció d’incendis forestals que preveu mesures restrictives addicionals en cas de perill molt alt o extrem d’incendi. 

També demana que es truqui immediatament amb el telèfon d’emergències 112 si es detecta alguna columna de fum.

Comparteix el contingut!

Go to Top