L’atleta calellenc Sergi Ariaca puja al podi de la Mitja Marató d’Empúries

• Ariaca ha aconseguit com a trofeu una escultura del Déu de la medicina, relacionat amb els jaciments arqueològics d'Empúries

2023-05-03T17:42:13+01:0003/05/2023|

Sergi Ariaca ha quedat tercer a la Mitja Marató d’Empúries, recorrent els 21 km en 1 hora, 16 minuts, 18 segons, pràcticament mig minut després que el segon classificat. L’atleta calellenc destaca la dificultat de la ruta degut a la tramuntana i els desnivells del circuit, en el que també va patir dolor abdominal, més conegut com a “flato”, pel que afirma que “aquesta tercera posició i lluita tenen el gust d’una victòria”.

La Mitja Marató és una cursa certificada per la Federació Catalana d’Atletisme que té el punt de sortida i el d’arribada en el Museu d’Arqueologia d’Empúries, seu del jaciment de l’antiga ciutat grega d’Empòrion i la ciutat romana d’Emporiae. Aquest patrimoni és el símbol de la ciutat, pel que no és estrany que el trofeu fos una petita estàtua del Déu de la medicina, Asclepi pels grecs i Esculapi pels romans.

Ariaca també va aconseguir marca personal a la Media de Donosti, a Sant Sebastià, a les darreres setmanes. També eren 21 km en els que va aturar el cronòmetre en  1 hora, 14 minuts, 8 segons, quedant en la posició número 23 del Campionat d’Euskadi. També va guanyar la cursa de 10 km de Salt.