10 motius per votar a Junts Calella

2023-05-24T16:31:25+01:0024/05/2023|

Junts Calella presenta un programa electoral amb 250 propostes de tot tipus d’àmbits, entre les quals s’hi compten la col·laboració amb administracions supramunicipals. Et desgranem els 10 ítems principals que plantegen.

 1. Junts vol crear un sector industrial a Calella, a la sortida de l’autopista, amb l’objectiu de diversificar l’economia. Preveuen que sigui complementari al de Poblenou i que es beneficiïn mútuament.
 2. Per dinamitzar el Far, el partit que encapçala Marc Buch vol crear-hi un bar permanent que portaria una empresa externa i que s’adjudicaria mitjançant un concurs públic.
 3. Junts proposa crear l’oficina de l’emprenedor, l’autònom i l’empresari, a més de potenciar i fer difusió de l’existència del Projecte Reempresa per facilitar la continuïtat de negocis que es vulguin traspassar. També plantegen impulsar programes d’emprenedoria, ja sigui a la gent jove a través de centres educatius i espais de lleure o de majors de 45 anys.
 4. Una zona que volen remodelar i modernitzar és la plaça Jaume Marxuach reformant l’àrea de jocs infantils i plantant vegetació i arbrat. També volen renovar els gronxadors de la part baixa del Parc Dalmau.
 5. Pel que fa als esports, Junts obre diversos fronts. D’una banda, continuar invertint a La Muntanyeta construint una pista poliesportiva i un magatzem per les entitats, a més d’instal·lar aparells de salt de perxa i alçada, millorar els accessos i substituir la gespa artificial del camp de futbol 7. D’altra banda, rehabilitar de forma integral la piscina municipal, instal·lant una caldera de biomassa i millorant els vestidors, però també iniciant els tràmits per construir una segona piscina municipal. També posen la vista en el pavelló del Parc Dalmau i la renovació de la teulada, actualment amb goteres.
 6. Aplicar la realitat virtual i la senyalització intel·ligent als espais turístics, amb comparacions entre el passat i el present, és un dels punts que porten al programa de cara al turisme, a més d’implementar aplicacions mòbils amb informació pels visitants i utilitzar l’anomenat “internet de les coses” en la gestió dels serveis, com la il·luminació, la gestió de residus, el trànsit o la seguretat ciutadana.
 7. Una activitat que Junts vol promoure és l’esnórquel, una pràctica similar al submarinisme però per la superfície. Per tal que el fons marí calellenc sigui atractiu, proposen instal·lar biòtops artificials, instal·lacions que atrauen la vida marina.
 8. Junts porta al seu programa el desenvolupament del projecte d’urbanització de la urbanització de Can Carreras, una qüestió que porta molts anys sobre la taula però que s’ha anat retardant.
 9. Per augmentar el parc d’habitatges, una de les mesures que plantegen és construir habitatges de protecció oficial, en col·laboració amb entitats com COHABITAC.
 10. Les entitats són una prioritat del que es desprèn del programa de Junts, ja que volen crear una regidoria d’associacionisme, també una Casa de les Entitats a l’actual Oficina de Turisme, amb personal dedicat a oferir assessorament i suport i obrint una borsa de voluntariat que puguin utilitzar les entitats per tirar endavant les seves activitats.

Bonus: Les fires seran un puntal si governa Junts, ja que volen renovar la Fira de Calella i fer-la gratuïta, celebrar una fira d’entitats juntament amb la Festa Major petita, una altra d’artesania local i una infantil, a més d’un esdeveniment enfocat als joves relacionat amb els videojocs i el món virtual. També plantegen desplegar el Pla de Transició Energètica de Calella per aconseguir una ciutat “zero emissions” el 2050.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 28 de maig és Junts Calella – Compromís Municipal (CM). Aquests són els seus integrants:

 1. Marc Buch Rigola
 2. Josep Grima i Galvez
 3. Lidia Pidemunt i Arnijas
 4. Joaquin (Quim) Pla Bayón
 5. Maria Araceli (Mariceli) Santarén Villa
 6. Manel Vicente Ribas
 7. Mireia Itchart Galicia
 8. Salvador d’Horta Barbé i Missé
 9. Anna Pérez Mir
 10. Christian-Jaume Negre Walczak
 11. Laura Janer Nicolau
 12. Vicenç Marré i Soler
 13. Maria del Carmen (Carme) Escribano i Lerones
 14. Marcel Rey Matas
 15. Marina Vergés Martí
 16. Judit Pedemonte Gallifa
 17. Josep Gibert i Gurri

Suplents

 1. Josep Puig López
 2. Maria Rosa Aspas Anglas
 3. Miquel Àngel Tur Marí
 4. Míriam Elisabeth Jensen Pie
 5. Lluís Cassola Tió
 6. Lourdes Claramunt Vivas
 7. Raymond Mallat Domènech
 8. Jordina Cañis Balaguer
 9. Anna Maria Planas Casalprim
 10. Jordi Ten Figueras

Comparteix el contingut!

Go to Top